nieuwsbrief
Nieuwsbrief 8e editie - 14 september 2020
Stichting Centrum 't Ven is gelegen in het monumentale klooster Mariadal. In deze nieuwsbrief vind je een deel van ons aanbod van cursussen en programma's.
Voor meer informatie over het Centrum kun je terecht op www.centrumhetven.org
_MG_9544
getimage
Wist je dat...
onze hersenen een heel specifiek systeem hebben om afvalstoffen af te voeren? Dit heet het glymfatische systeem en is met name werkzaam tijdens het slapen. Een goede nachtrust is dus essentieel voor het ‘schoon houden’ van het brein. Een nachtje over iets slapen en de dag erop een beslissing nemen met een helder hoofd lijkt dus een fysiologisch onderbouwde stelling te zijn.

Te huur: praktijkruimte met prachtig uitzicht op kloostertuin

Wil jij graag deel uitmaken van een dynamisch team van professionals die met hart en ziel in dit Centrum werken? Of ken jij iemand die een bloeiende praktijk heeft en op zoek is naar een bijzondere werklocatie? Parttime huur is ook mogelijk. Er zijn diverse ruimtes vrij als kantoorruimte, spreekkamer (bijv voor coaching) en als behandelkamer (met een behandelbank voor bijv fysiotherapie of massage).

Voor meer informatie staan we je graag persoonlijk te woord:
31 (0)77 77 03 390 of http://kloostermariadal.nl/
20191004_134901
DSC_1573
Bekijk album 'Recent'
Hallo mijn naam is Sjang Janssen en ik ben werkzaam in het Centrum als lichaamsgerichte coach, Energetisch masseur en Yogadocent.

In de 49 jaar die ik op deze aardbol rondloop is mijn passie voor lichaamswerk ontstaan vooral door mijn sport achtergrond.
Het lijf heeft zoveel waardevolle informatie waar we in onze cultuur maar weinig gebruik van maken, ons denken is te dominant aanwezig namelijk.

Zelf was het lijf voor mij meer een machine die gewoon moest draaien om te kunnen doen wat ik mij allemaal in mijn hoofd haalde.

Dit resulteerde in dat ik op een gegeven moment zelf vastliep door lichamelijke en geestelijke klachten en dat was voor mij het moment waarop ik terug gefloten werd om anders naar mijn lichaam te gaan kijken.
Ik kwam in contact met lichaamsgerichte therapie en toen ging het balletje pas rollen voor mij en werd mijn passie hiervoor geworteld.
In mijn werk staat het creëren van een lichaamsbewustzijn centraal.
Bij een gezond lichaamsbewustzijn komen lichaam en geest in balans waardoor men zich letterlijk en figuurlijk lekkerder in het vel voelt zitten.
Hoe kan men via het lichaam vastgeroeste patronen en diep liggende overtuigingen ombuigen is waar ik voor sta en ga.
Via een Life Changing Program van 3 maanden wordt het lichaam op celniveau opnieuw geprogrammeerd, door het lichaam nieuwe ervaringen aan te bieden.
Oude negatieve ervaringen die we in ons leven hebben opgelopen, en die ons leven nog dagelijks kunnen beïnvloeden, kunnen alleen maar omgebogen worden door nieuwe positieve ervaringen te laten ervaren ben ik van mening.
Mijn focus ligt dan ook om de cliënt nieuwe positieve ervaringen mee te geven in deze 3 maanden waardoor men een nieuw referentiekader krijgt om vanuit te gaan leven. Hierdoor kunnen er uiteindelijk keuzes gemaakt worden die dichter bij de persoon zelf staan.
Ook mijn Yogalessen zijn gebaseerd op het creëren van lichaamsbewustzijn en niet of je de benen in je nek kunt leggen.
Leren omgaan met oncomfortabele houdingen geeft je een basis om in het dagelijkse leven om te kunnen gaan met oncomfortabele situaties.
Mijn massages zijn vooral gericht op het in balans brengen van de levensenergie. Dit doe ik door middel van intuïtieve massage en ademhalingstechnieken gemend met contextuele therapie.
Aanraken is een van de grootste levensbehoefte van de mens waar veel mensen in beschadigd zijn of een tekort aan hebben of hebben gehad.
Vooral in de tijd waarin we nu leven is aanraken juist een noodzaak om je lijf gezond te houden.
Daar waar geen of weinig gezond lichamelijk contact is, ontstaan lichamelijke en geestelijke blokkades. Deze verdwijnen door weer te leren aan te raken of aangeraakt te worden.
Balans in het geven en ontvangen is de sleutel hierin…..

Wil je ook weten wat jouw lichaam je te vertellen heeft? Dan zie ik je graag een keer in mijn praktijk op deze mooie bijzondere plek genaamd Centrum ‘t Ven… “Zorg goed voor je lichaam zodat je ziel er graag in woont”

Ontspanningscoach | Ontspanningsmassages | Life coach
E: [email protected]
W: www.sjangjanssen.nl
unnamed (4)
Centrum voor Mindfulness Venlo goes live:
Onze mindfulness-avonden op donderdagen vinden weer in het Klooster plaats. We oefenen samen met mindfulness en compassie.

Mindfulnesstraining
Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding te ontwikkelen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties. De training helpt je bewuster stil te staan bij je ervaring in het hier en nu en deze niet te veroordelen.

Start:
8 maandagavonden van 19:00 - 21:30
21 en 28 september
5, 12 en 26 oktober
2, 9 en 16 november
en de stiltedag: 7 november van 10:00 tot 16:00

9 maandagochtenden van 09:15 - 11:45
26 oktober
2 ,9, 16, 23 en 30 november
7, 14 en 21 december

Compassietraining
Een training ter verdieping van mindfulness. Compassie, ook wel mededogen genoemd, is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid aanwezig te zijn in moeilijke situaties in ons leven.

Start:

Acht maandagavonden van 19.00 - 21.30 uur
30 november
7 en 14 december
4 en 18 januari (2021)
1, 8 en 22 februari (2021)
Stiltedag: 30 jan (2021) van 10:00-16:30

Voor meer info kijk gerust op:


https://www.centrumvoormindfulnessvenlo.nl
3-trainers
image1
unnamed
Met verlangen als routekaart en je ziel als kompas weten je voeten waar te gaan.

Mijn naam is Sandra van Keeken (1980). Tijdens vele omzwervingen op studeer- en werkgebied kwam ik steeds dichterbij mezelf en raakte meer en meer geïnteresseerd in de natuurgeneeskunde.

In september 2020 ben ik geslaagd voor de opleiding VoetreflexPlus™ gevolgd bij de Total Health Academy.
Ik vind het mooi een tijdje met iemand mee te mogen lopen om gezondheid te verbeteren en/of (emotionele) blokkades helpen op te ruimen. Reflexologie geeft mij de rust, diepgang (zowel op lichamelijk als op geestelijk gebied) en uitdaging die ik nodig heb om met voldoening mijn levenspad te mogen bewandelen.
Mijn andere interesses liggen op het gebied van voeding en zelfvoorzienend leven. Ook ben ik graag in de natuur te vinden, zowel actief als voor een rustig moment.

Reflexologie gaat ervan uit dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voet. Ook worden tijdens een behandeling de energiebanen gemasseerd.
De behandelingen hebben een ontspannende, helende, verzachtende en/of stimulerende werking op lichaam en geest. En kan zowel preventief als bij vele verschillende fysieke en emotionele klachten worden toegepast.
Reactie van D: ‘Ik vond het een fijne relaxte massage, waarbij ik me tot rust voelde komen. Jammer dat de tijd om was. Sandra gaf goede uitleg bij wat ze doet en wat er gaat gebeuren. Ze straalt veel rust uit.’

Bedankt voor je aandacht en van harte welkom in mijn praktijk!

Warme groet, Sandra van Keeken,
Voetreflextherapeute
Telnr: 06-24 74 36 71

Email: [email protected]

Facebook: https://www.facebook.com/sandravankeeken.voetreflextherapeuteio.7
Vind jij het leuk om andere mensen te begeleiden tijdens het klussen in een monumentaal kloosterpand of in een oude boerderij? Of ligt je hart meer bij het begeleiden van mensen in werken in het groen? Of ken je iemand die precies dit zoekt?
Neem voor een kennismakingsgesprek contact op met:
[email protected] of 077 77 03 390 Meer informatie
unnamed (3)

Aanbod Centrum 't Ven

Geluk is als het leven in een huis met 5 kamers; vitaliteitskamer, relatiekamer, werkkamer, vrijetijdskamer en zingevingskamer. Maar wat als de balans tussen deze 5 kamers verstoord raakt? In de wereld van nu worden we allemaal uitgedaagd om een gezond evenwicht te creëren in ons eigen innerlijke huis. Het 5 Kamer-model® is een praktische gids voor de hedendaagse mens en organisatie. Het is een handleiding om vanuit bewustzijn en zelfonderhoud te komen tot duurzame groei en balans.

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die wij de komende periode aanbieden in de Relatiekamer, de Vrijetijdskamer, de Vitaliteitskamer en de Zingevingskamer:

Vitaliteit

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord 'Vita', wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.
Wij hebben een breed scala aan activiteiten die jou helpen om weer in de kracht van je leven te komen staan. Je kunt hierbij denken aan: yoga, voedingsadvies, Colonhydrotherapie (oftewel darmspoeling), coaching, osteopathie, holistische therapie en biodanza.
unnamed (1)
Biodanza - Heb je juist nu behoefte om je vitaliteit te vergroten en je immuunsysteem een flinke boost te geven? En wel op een vrolijke, ontspannen manier, zonder pasjes of prestatie? Kom samen bewegen op gevarieerde muziek met een vaste groep mensen, in verbinding met jezelf en elkaar. Corona proof.
WELKOM BIJ BIODANZA BALANCE VENLO!

Kennismakingsaanbod: 3 lessen voor 30€, zodat je kunt ervaren of het bij je past en je er blij, energiek en gezond van wordt.
Data: elke woensdagavond in september en oktober, aanvang 19.30 uur, Stichting Centrum 't Ven, Venlo.

Voor meer info en aanmelden: https://www.biodanza.nl/docent/tineke-coolen/ https://www.centrumhetven.org/agenda/

Wil je meer informatie over onze andere vakgebieden op vitaliteitsgebied, neem dan gerust contact met ons op.


Vrije tijd

Naast wonen en werken, dagactiviteiten of school is invulling van vrije tijd een belangrijk onderdeel van je leven. In je vrije tijd kun je je ontspannen, dingen beleven en andere mensen ontmoeten. Hoe je je vrije tijd invult, bepaal je zelf.
Kom naar de cursus intuïtief en meditatief schilderen. Artistieke aanleg of ervaring zijn niet nodig.
Het enige wat je nodig hebt is de wens je te ontplooien, ontspannen en je intuïtie te laten spreken. Je leert te vertrouwen op je gevoel en gedachten los te laten. Kies de kleuren en vormen die je op dat moment aanspreken en verwonder je over hetgeen ontstaat onder je handen.

Aanmelden kan via [email protected] of 077 77 03 390
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Relaties

Mensen zijn voor hun (voort)bestaan afhankelijk van andere mensen. Daarom leven ze samen in gemeenschappen. Hoe vind je je weg in het sociale oerwoud? Voel je je eenzaam of kom je juist niet toe aan jezelf omdat je meer gericht bent op het welzijn van anderen? De Relatiekamer gaat hier dieper op in en onderzoekt hoe een balans mogelijk is in een steeds complexere wereld van relaties en verbindingen.
6545
Tijd voor zelfzorg?!
Retraitemidweek, georganiseerd door Tineke Coolen, in samenwerking met het Kasteel Kaldenbroeck in Lottum
20 - 23 november 2020

Heb je ook de behoefte juist nu, in deze bijzondere tijd van transformatie, eens echt stil te staan bij jezelf? Te stoppen met doen en werkelijke aandacht te geven aan hetgeen in jou leeft, wat gezien en gevoeld wil worden en waar je door de hectiek van alledag niet aan toe komt? Is er een wens, een verlangen, een keuze of dilemma waar je voor staat? Ben je op zoek naar nieuwe balans? Of heb je simpelweg de behoefte aan ruimte om aandacht te hebben voor de meest belangrijke relatie in je leven: die met jezelf??
Dan ben je van harte welkom op deze retraite in zelfzorg! Je verblijft vier dagen/ 3 nachten op een unieke, landelijke locatie en neemt facultatief deel aan het groepsprogramma, dat bestaat uit meditaties uit mindfulness en zelfcompassie, bewegen op muziek, eenvoudige schrijfoefeningen, yoga, stilte sessies in de natuur, en een klankschaalsessie. Daarnaast is er voldoende vrije tijd voor lezen, lummelen, wandelen of een massage. Er wordt vers en ter plekke volledig plant based gekookt. Door de persoonlijke aandacht, de met liefde bereide voeding en kleinschaligheid (maximaal 10 deelnemers), zal het je aan niets ontbreken.
voor meer info en aanmelden,
zie www.zelfzorgretraite.nl.

We verheugen ons op je komst!
Maartje Heger (kok en yoga docent), Tineke Coolen (trainer/begeleider).

Zingeving

Zingeving heeft alles te maken met waarde, betekenis en bedoeling. We willen allemaal graag een zinvol leven leiden door van betekenis te zijn of door ons leven een bedoeling te geven. In Nederland kampen steeds meer mensen met zingevingsvragen. Gebrek aan zingeving kan leiden tot psychische klachten als depressie en burn-out. Vrij essentieel dus, dat je de zin van je leven vindt. Maar hoe doe je dat? Binnen ons Centrum hebben we onze eigen filosofie ontwikkeld die put uit de eeuwenoude wijsheidtradities uit het oosten, alsmede wetenschappelijke inzichten van de moderne westerse wereld.

Satsang in klooster mariadal

Overal ter wereld ervaren steeds meer mensen kracht, liefde en inspiratie in het meditatief samenkomen in groepen (Sangha’s).
De hart-intentie van de Sangha in klooster Mariadal is om op een zuivere en voedende manier mensen te verbinden in het proces van ontwaken en Zelf-realisatie.
De wekelijkse groepsbijeenkomsten zijn geïnspireerd door grote meesters van vroeger en nu, waaronder Mooji, Ramana Maharshi, Nisargadatta en Eckhart Tolle.

Tijdens de Satsang worden
meditaties, teachings, muziek en ervaringen met elkaar gedeeld. Een en ander ontvouwt zich spontaan en vanuit stilte binnen de groep. Deze bijzondere avonden dienen ter ontdekking, bevestiging en bestendiging van je ware Zelf...puur en open bewust-Zijn.
Satsang betekent letterlijk ‘in aanwezigheid van de hoogste waarheid zijn’.
Als je een diep verlangen in je hart voelt om vrij te zijn en te ontwaken uit de illusies van het ego en persoonlijkheid nodigen we je van harte uit om aan te sluiten bij de Sangha in klooster Mariadal.

Wanneer: Elke donderdag avond tussen 20.00 en 22.00 uur
Bijdrage: De Satsang is op basis van donatie (richtlijn min. 5 euro per bijeenkomst om
de kosten te kunnen dekken)
Mail: [email protected]
Host: Leon Keiren
Telefoon: 0623210099

Stap in het vuur van Zelf-ontdekking, een vuur dat jou niet verbrandt maar datgene wat je niet bent...
image (3)
Stichting Centrum ‘t Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

[email protected]
+31 (0)77 77 03 390
facebook