nieuwsbrief
Nieuwsbrief 9e editie - 2 maart 2021
Stichting Centrum 't Ven is gelegen in het monumentale klooster Mariadal. In deze nieuwsbrief vind je een deel van ons aanbod van cursussen en programma's.
Voor meer informatie over het Centrum kun je terecht op www.centrumhetven.org
_MG_9544
Lymphatic_system
Wist je dat...
lymfe een belangrijke vloeistof voor ons immuunsysteem is? Het is belangrijk hiervoor om onze vochtbalans op peil te houden. Dit doen we door ca. 1,5-2 liter water en thee te drinken per dag. Daarnaast zit meer dan de helft van de lymfe in onze darmen. Dat betekent dat voeding en afweer onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Eet dus wat gezond is en laat alle voorverpakte spullen staan...

Te huur: praktijkruimte met uitzicht op de kloostertuin en wasboerderij

Ben jij of ken jij een professional die parttime werkt en een
behandelkamer zoekt (met een behandelbank voor bijvoorbeeld fysiotherapie, osteopathie of massage)? Dan hebben wij 2 plekken op een geweldig unieke locatie. Op de eerste verdieping (foto 1) is parttime een ruimte vrij. Ook onze praktijkruimte op de tweede etage verwelkomt graag nog een professionele parttimer erbij (foto 2).

Voor meer informatie staan we je graag persoonlijk te woord:
31 (0)77 77 03 390 of http://kloostermariadal.nl/
20191004_134901
ruimte SE
Sandra vd Berg
20201030_230712
Sandra van den Berg
Kunstzinnige Coaching en Persoonlijke begeleiding
www.de-kleine-prins.nl

Hoi, ik ben Sandra en moeder van twee heerlijke pubers. Naast mijn baan in de antroposofische kinderopvang ben ik dit jaar gestart met een eigen praktijk voor Kunstzinnige Coaching.
Voor mij is deze manier van coachen erg laagdrempelig en ontspannen. Ik neem je op een creatieve manier mee op reis naar je eigen kern. Een bewustwordingsproces, waardoor je patronen kunt doorbreken, angsten kunt loslaten, je energie terugkrijgt en er een helder beeld ontstaat van je kernkwaliteiten, je valkuilen en je uitdagingen.
Wil je de kunstenaar in jezelf ontdekken en kennismaken met allerlei technieken?
Kunstzinnige coaching is een mooie en bijzondere manier om terug te gaan naar je authentieke zelf….
Neem maar een kijkje op mijn site; bij vragen of interesse in een intake gesprek hoor ik graag van je,
liefs Sandra

Het Centrum voor Mindfulness Venlo geeft elke vrijdagavond gratis een mooie meditatie online om 19.30 uur

Onze mindfulness-oefenavonden vinden online via zoom plaats. We oefenen samen met mindfulness en compassie.
Heb je meditatie-ervaring en/of ooit een mindfulness-training gevolgd, dan ben je van harte welkom om mee te doen.
Samen mediteren versterkt...
We bieden dit meditatiemoment gratis aan, omdat we het belangrijk vinden om een plek van verbinding via meditatie te bieden. Vooral nu.
Je kunt je inschrijven via onze website: https://www.centrumvoormindfulnessvenlo.nl/contact/

Mindfulnesstraining
Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding te ontwikkelen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties. De training helpt je bewuster stil te staan bij je ervaring in het hier en nu en deze niet te veroordelen.

Zodra het weer mogelijk is gaan we starten met een MBSR-training (Mindfulness Based Stress Reduction) en een MBHL-training (Mindfulness Based Heathy Living; Mindful Positief Gezond).

Compassietraining
Een training ter verdieping van mindfulness. Compassie, ook wel mededogen genoemd, is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid aanwezig te zijn in moeilijke situaties in ons leven.

Een Compassietraining (MBCL, Mindfulness Based Compassionate Living) volgt hopelijk tegen het einde van de lente.

Meer informatie kun je vinden op onze website www.centrumvoormindfulnessvenlo.nl
Hartelijke groeten,
Karen, Leen en Annemieke
3-trainers
Joyce
Joyceruimte

Hoi, mijn naam is Joyce Cox-Janssen, sinds januari 2021 werkzaam als schoonheidsspecialiste in Mariadal in Venlo.
Begonnen in de detailhandel, maar verder ontwikkeld via een opleiding fotografie en visagie bij Mieke Petiet te Middelburg, waarbij de combinatie leidde tot bruidsfotografie. Dit heb ik enkele jaren gedaan totdat de opleiding schoonheidsspecialist bij de Nolos in beeld kwam. Na succesvolle afronding in 2006 aan huis mijn eigen praktijk gestart onder de naam Joy4You. Nu bijna 15 jaar verder werk ik nog steeds met heel veel plezier en voldoening in mijn vak.
In die 15 jaar verder gespecialiseerd in onder andere acne; hoe fijn is het om een huid uiteindelijk rustig te kunnen krijgen en houden met de juiste middelen. Ik ben groot voorstander van het natuurlijke zonder toevoegingen: ‘je smeert niets op je huid wat je niet zou kunnen eten’ zegt Annemarie Börlind oprichtster van Börlind in de jaren 50. Daarom werk ik ook zo graag met haar producten.
Het laatste jaar heb ik me verdiept in de permante make-up; op een zo’n natuurlijke mogelijke manier wenkbrauwen zetten, eyeliners en als specialisatie medische reconstructie tepel/hof.
Ook geef ik regelmatig visagie workshops; hoe kun je de sterke kanten van een gezicht benadrukken, kijkende naar de kleuren die bij je passen. In een middag probeer ik in kleine stapjes het gebruik van de producten uit te leggen.

Tenslotte geef ik tegenwoordig samen met een vriendin een “tuttenbellenmiddag” voor meiden, bijvoorbeeld als een speciaal verjaardagsfeestje. Badjasje aan, een maskertje, manicure, lekker in de watten gelegd worden. Heerlijk toch….

Groetjes,
Joyce
www.schoonheidssalonjoy4you.nl
[email protected]
Vind jij het leuk om andere mensen te begeleiden tijdens het klussen in een monumentaal kloosterpand of in een oude boerderij? Of ligt je hart meer bij het begeleiden van mensen in werken in het groen? Of ken je iemand die precies dit zoekt?


Neem dan contact op via:
[email protected] of 077 77 03 390 Meer informatie

Heb je zin en tijd om in een bijzondere kloosteromgeving mee te helpen met het poetsen van ruimtes en een bijdrage te leveren aan de sfeer en op te ruimen? Of ken je iemand die dit zoekt?
Neem voor een kennismakingsgesprek contact op via:
[email protected] of 077 77 03 390 Meer informatie
unnamed (3)
images

Aanbod Centrum 't Ven

Geluk is als het leven in een huis met 5 kamers; vitaliteitskamer, relatiekamer, werkkamer, vrijetijdskamer en zingevingskamer. Maar wat als de balans tussen deze 5 kamers verstoord raakt? In de wereld van nu worden we allemaal uitgedaagd om een gezond evenwicht te creëren in ons eigen innerlijke huis. Het 5 Kamer-model® is een praktische gids voor de hedendaagse mens en organisatie. Het is een handleiding om vanuit bewustzijn en zelfonderhoud te komen tot duurzame groei en balans.

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die wij de komende periode aanbieden in de Relatiekamer, de Vrijetijdskamer, de Vitaliteitskamer en de Zingevingskamer:

Vitaliteit

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord 'Vita', wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.
Wij hebben een breed scala aan activiteiten die jou helpen om weer in de kracht van je leven te komen staan. Je kunt hierbij denken aan: yoga, voedingsadvies, Colonhydrotherapie (oftewel darmspoeling), coaching, osteopathie, holistische therapie en biodanza.
unnamed (1)
Biodanza - is een heerlijke, laagdrempelige manier om via beweging contact te maken met jezelf, met anderen en de wereld om je heen. Je danst wekelijks op allerlei soorten muziek in een vaste groep, zonder pasjes. Elke les is anders en geeft een boost aan je vitaliteit en immuunsysteem. Je stemming wordt positief beïnvloed en het helpt je ontspannen. Biodanza is voor iedereen toegankelijk, ook als je denkt dat je geen ritmegevoel hebt of niet soepeltjes beweegt. Meteen wanneer binnensport weer is toegestaan, hervatten we de lessen op de woensdagavond. Meld je aan voor een proefles; welkom!

Voor meer info en aanmelden: https://www.biodanza.nl/docent/tineke-coolen/ https://www.centrumhetven.org/agenda/

Wil je meer informatie over onze andere vakgebieden op vitaliteitsgebied, neem dan gerust contact met ons op.


user-avatar-pic

Vrije tijd

Naast wonen en werken, dagactiviteiten of school is invulling van vrije tijd een belangrijk onderdeel van je leven. In je vrije tijd kun je je ontspannen, dingen beleven en andere mensen ontmoeten. Hoe je je vrije tijd invult, bepaal je zelf.
Kom naar de cursus intuïtief en meditatief schilderen. Artistieke aanleg of ervaring zijn niet nodig.
Het enige wat je nodig hebt is de wens je te ontplooien, ontspannen en je intuïtie te laten spreken. Je leert te vertrouwen op je gevoel en gedachten los te laten. Kies de kleuren en vormen die je op dat moment aanspreken en verwonder je over hetgeen ontstaat onder je handen.

Aanmelden kan via [email protected] of 077 77 03 390
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
81812@2x

Relaties

Mensen zijn voor hun (voort)bestaan afhankelijk van andere mensen. Daarom leven ze samen in gemeenschappen. Hoe vind je je weg in het sociale oerwoud? Voel je je eenzaam of kom je juist niet toe aan jezelf omdat je meer gericht bent op het welzijn van anderen? De Relatiekamer gaat hier dieper op in en onderzoekt hoe een balans mogelijk is in een steeds complexere wereld van relaties en verbindingen.
73-Medium-180x150

ZELFZORG RETRAITE VOOR VROUWEN
4 daags retraite weekend, georganiseerd door Tineke Coolen en Maartje Heger,
19-22 maart 2021 of 9-12 juli 20201
Op een schitterende locatie: de Oude Broederij, Afferden
https://www.deoudebroederij.nl/

Heb jij ook behoefte juist nu, in deze bijzondere tijd van transformatie, eens echt stil te staan bij jezelf? Te stoppen met doen en werkelijke aandacht te geven aan hetgeen in jou leeft, wat gezien en gevoeld wil worden en waar je door de hectiek van alledag niet aan toe komt?
Is er een wens, een verlangen, een keuze of dilemma waar je voor staat? Ben je op zoek naar nieuwe balans? Of heb je simpelweg de behoefte aan ruimte om aandacht te hebben voor de meest belangrijke relatie in je leven: die met jezelf??
Dan ben je van harte welkom op deze retraite in zelfzorg!
Je verblijft vier dagen/3 nachten op een unieke, landelijke locatie en neemt facultatief deel aan het groepsprogramma, dat bestaat uit meditaties uit mindfulness en zelfcompassie, bewegen op muziek, eenvoudige schrijfoefeningen, yoga, stilte sessies in de natuur en een klankschaalsessie.
Daarnaast is er voldoende vrije tijd voor lezen, lummelen, wandelen en een chakra voetmassage (los bij te boeken). Ook kun je ontspannen in de sauna en genieten bij de open haard. Er wordt vers en ter plekke volledig plant-based gekookt. Door de persoonlijke aandacht, de met liefde bereide voeding en kleinschaligheid (maximaal 8 deelnemers), zal het je aan niets ontbreken. Deze retraite is corona proof, dus volgens de dan geldende overheidsmaatregelen. Er is veel ruimte in en rond de Broederij, zowel in de gezamenlijke als privé ruimtes. Te midden van alle comfort, dat te samen bijdraagt aan zelfzorg! Voor meer info, prijzen en ervaringen van eerdere deelnemers, zie https://www.zelfzorgretraite.nl
We verheugen ons op je komst!
Maartje Heger (kok en yoga docent), Tineke Coolen (trainer/begeleider).

Zingeving

Zingeving heeft alles te maken met waarde, betekenis en bedoeling. We willen allemaal graag een zinvol leven leiden door van betekenis te zijn of door ons leven een bedoeling te geven. In Nederland kampen steeds meer mensen met zingevingsvragen. Gebrek aan zingeving kan leiden tot psychische klachten als depressie en burn-out. Vrij essentieel dus, dat je de zin van je leven vindt. Maar hoe doe je dat? Binnen ons Centrum hebben we onze eigen filosofie ontwikkeld die put uit de eeuwenoude wijsheidtradities uit het oosten, alsmede wetenschappelijke inzichten van de moderne westerse wereld.

Satsang in Klooster Mariadal
Overal ter wereld ervaren steeds meer mensen kracht, liefde en inspiratie in het meditatief samenkomen in groepen (Sangha’s).
De hart-intentie van de Sangha in klooster Mariadal is om op een zuivere en voedende manier mensen te verbinden in het proces van ontwaken en Zelf-realisatie.
De wekelijkse groepsbijeenkomsten zijn geïnspireerd door grote meesters van vroeger en nu, waaronder Mooji, Ramana Maharshi, Nisargadatta en Eckhart Tolle.

Tijdens de Satsang worden
meditaties, teachings, muziek en ervaringen met elkaar gedeeld. Een en ander ontvouwt zich spontaan en vanuit stilte binnen de groep. Deze bijzondere avonden dienen ter ontdekking, bevestiging en bestendiging van je ware Zelf...puur en open bewust-Zijn.
Satsang betekent letterlijk ‘in aanwezigheid van de hoogste waarheid zijn’.
Als je een diep verlangen in je hart voelt om vrij te zijn en te ontwaken uit de illusies van het ego en persoonlijkheid nodigen we je van harte uit om aan te sluiten bij de Sangha in klooster Mariadal. De Satsang bijeenkomsten zijn nu ook op afstand via Zoom te volgen.

Wanneer: Elke donderdag avond tussen 20.00 en 22.00 uur
Bijdrage: De Satsang is op basis van donatie (richtlijn min. 5 euro per bijeenkomst om
de kosten te kunnen dekken)
Mail: [email protected]
Host: Leon Keiren
Telefoon: 0623210099

Stap in het vuur van Zelf-ontdekking, een vuur dat jou niet verbrandt maar datgene wat je niet bent...
Stichting Centrum ‘t Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

[email protected]
+31 (0)77 77 03 390
facebook