nieuwsbrief
Stichting Centrum ’t Ven ligt nabij de oude vestingstad Venlo. In het hart van dit centrum staat het monumentale klooster Mariadal of voorheen ‘Klein Marienthal’ genoemd. Tot 1982 leefden hier contemplatieve nonnen in harmonie en verbinding met de natuur en hun omgeving. Zij mediteerden voor het welzijn van de wereld en ondersteunden op een praktische wijze bewoners van leefgemeenschap ’t Ven.
_MG_9653 (1)
DSC_1822
Centrum ’t Ven biedt cursussen, programma’s en begeleiding aan op het gebied van gezondheid, groei, welzijn en leiderschap. Vanuit rust wordt met energie en humor samen gewerkt aan de ontwikkeling van mens en organisatie door een team van professionals. In deze nieuwsbrief vindt u een deel van ons aanbod van cursussen en programma's. Op onze website vindt u een totaaloverzicht Agenda

Activiteiten in het klooster:

_59B5428
Mindfulness 8 weekse MBSR-training
Start: Maandag 18 februari van 19:00 - 21:30

Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding te ontwikkelen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties. De training helpt je ook bewuster stil te staan bij je ervaring in het hier en nu. Een aantal zorgverzekeraars vergoedt deze training.
Meer informatie
Mastermind
Start: Elke eerste woensdag van de maand van 20:00 - 21:30 (gratis introductieles)

Inzicht meditatie: training in het zuiveren van de geest.
Regelmatige beoefening van de techniek en toepassing in de dagelijkse praktijk resulteert in een toenemend gevoel van ontspanning, innerlijke vreugde en vrijheid. Je leven wordt letterlijk lichter…
Meer informatie
IMG-1131
De kracht van je persoonlijke visie
Start: Vrijdag 22 maart van 09:00 - 12:00

Met deze leergang gun je jezelf de tijd om op zoek te gaan naar jouw kompas. Deze richtingaanwijzer geeft antwoord op vragen als:
- Wie ben ik?
- Wat is mijn potentieel?
- Wat wil ik?
- Waarom?
Als je verlangt naar meer betekenis en inhoud in je werk en/of je dagelijkse bezigheden. Als je meer vanuit je eigen waarden, kracht en zelfvertrouwen een bijdrage wil leveren aan de maatschappij en de wereld om je heen.
Meer informatie
Yoga
Start: Elke eerste maandag van de maand van 13:45 - 15:00

Wat brengt Yoga?
  • Yoga oefeningen zijn gericht op bewustwording
  • bewust oefenen zonder prestatie, waardoor spanningen zich loslaten
  • het ervaren van de adem, waardoor er meer ruimte komt
  • rek- en strekoefeningen om de energie te laten stromen
  • rust leren brengen in het hoofd
  • bewust ont-spannen
Meer informatie
Stichting Centrum ‘t Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

[email protected]
+31 (0)77 77 03 390
MailPoet