nieuwsbrief
Nieuwsbrief 2e editie - 28 maart 2019
Stichting Centrum 't Ven is gelegen in het monumentale klooster Mariadal. In deze nieuwsbrief vindt u een deel van ons aanbod van cursussen en programma's.
Voor meer informatie over het Centrum kunt u terecht op www.centrumhetven.org
_MG_9653 (1)
Wist u dat:

90% van ons immuunsysteem in onze darmen zit?
Dat betekent dat gezonde voeding, voldoende water en vezels essentieel zijn voor onze afweer…
vezels
1
Monique van der Elsen stelt zich voor:

Hoe ben ik op het pad van gezondheid en gezonde voeding terecht gekomen?

17 Jaar geleden had mijn oudste dochter, destijds twee jaar oud, slaapproblemen. Ik ben destijds bij een voedingsdeskundige terecht gekomen en heb trouw haar adviezen opgevolgd. Dit betekende o.a. geen E-nummers, geen suikers, geen gist en geen koemelk producten. Wonderbaarlijk hoe snel mijn dochter hierop reageerde en weer lekker doorsliep s ’nachts. Voor mezelf ging ik pas enkele jaren geleden mijn voeding aanpassen. Mijn klachten (jarenlange hooikoorts, astmatische bronchitis, inspanningsastma) zijn na het aanpassen van mijn voeding en mijn levenswijze, het jaarlijks reinigen van mijn lichaam en ondersteunende middelen, helemaal verdwenen.
Mijn ervaringen en deze bewustwording deel ik graag met andere mensen.
Mijn Praktijk voor Schoonheid en Gezondheid is er voor iedereen; mannen en vrouwen, jong en minder jong. Er is een grote keuze in behandelingen. Deze variëren in intensiteit, in tijd en dus ook in prijs. Kies de behandeling die bij u past. Denk daarbij ook aan de specialistische behandelingen zoals colonhydrotherapie, pre- en postoperatieve behandelingen en diverse behandelingen voor acne, eczeem en psoriasis.
Mijn interesse in de mens en mijn passie om andere mensen te helpen bij hun zoektocht naar voeding die bij hen past zijn mijn belangrijkste drijfveren.
Meer informatie

Stichting Centrum 't Ven is op zoek naar vrijwilligers!

Heeft u affiniteit met dierenverzorging, groenonderhoud, onderhoud aan tractor of machines, bouwen en klussen of gebouwenbeheer?

Neem dan contact op met:
[email protected] of 077 77 03 390
Meer informatie
Copy of 2015-09-25 16.04.36
Jubileumfeest van onze favoriete yogalerares:
Lidwien van den Heuvel

Lidwien vertelt: "op zaterdag 16 februari vierde ik mijn 25-jarig yoga jubileum. Na 25 jaar is yoga nog steeds iets wat ik graag deel met mensen.

Er is inmiddels wel veel veranderd in de lessen; het fysieke deel krijgt niet meer alleen de aandacht, ook het denken en emoties op rust brengen horen erbij. Hierdoor ontstaat er meer rust, vertrouwen en voldoening. De deelnemers nemen dit mee naar huis en dankbaarheid is wat blijft bij mij."
Lidwien 25-0198-X2
DSC_3229

Agenda Centrum 't Ven

Mindfulness-1024x683
Compassie training (8 weken)
Start: Maandag 6 mei van 19:00 - 21:30

Een training ter verdieping van mindfulness.

Compassie, ook wel mededogen genoemd, is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid aanwezig te zijn in moeilijke situaties in ons leven. Mindfulnessbeoefening leert ons:
hoe meer we ons verzetten tegen wat onvermijdelijk is, des te meer pijn en lijden dit veroorzaakt. Omdat pijn en lijden nu eenmaal onvermijdelijk zijn, hebben we vriendelijkheid en compassie voor onszelf en anderen nodig.
Meer informatie
Behoedzame yoga
Start: dinsdagochtend 9:30 - 10:45 uur
Kosten: € 12,00 per les

Wat is behoedzame yoga?
Yoga voor iedereen die om welke reden dan ook wat behoedzamer met het lichaam om wil gaan.

Een rustigere vorm van yoga die door middel van goede oefeningen zorg zal dragen voor het lichaam.

De meeste oefeningen doen we zittend op een stoel, enkele staand of liggend op een zachte mat
Meer informatie
1539073687599
image
Workshop wandelcoaching
Start: zaterdag 13 april van 9.30 -11.00
Kosten: 15 euro p.p.

Weer even helemaal tot jezelf komen!

In de drukte van alledag lopen we onszelf wel eens voorbij. Tijdens deze workshop ga je weg van deze drukte. Even geen telefoon, geen mail of dingen die zouden moeten. Je gaat de natuur in. Al wandelend zul je merken dat de onrust in je hoofd plaats maakt voor het beleven van het moment zelf, waarbij je meer in contact komt met je lijf en je gevoel. De vele metaforen en symbolen uit de natuur bieden je een prachtige spiegel waarin je jezelf kunt herkennen en die je uitnodigen tot zelfreflectie.

Tijdens deze workshop krijg je uitleg over wat wandelcoaching is en zijn we met oefeningen en creatieve werkvormen bezig in de natuur.
Na deze workshop:
  • Weet je wat wandelcoaching is en hoe je dit kunt inzetten voor jouw persoonlijke groei.
  • Heb je op een ontspannen manier andere perspectieven, nieuwe inzichten en mogelijkheden ontdekt.
  • Ben je weer helemaal tot jezelf gekomen.
Aanmelden of meer informatie?: [email protected] of https://zorgvoorjekracht.nl/
Meditatief schilderen
Start: Dinsdagavond 16 april 19:30 - 21:30

Wil jij lekker ontspannen? Je werk en dagelijkse beslommeringen helemaal loslaten?
Neem dan tijd voor jezelf om te ontdekken wat er allemaal in je leeft. Kom naar de cursus intuïtief en meditatief schilderen.
Artistieke aanleg of ervaring zijn niet nodig.
Het enige wat je nodig hebt is de wens je te ontplooien, ontspannen en je intuïtie te laten spreken. Je leert te vertrouwen op je gevoel en gedachten los te laten. Kies de kleuren en vormen die je op dat moment aanspreken en verwonder je over hetgeen ontstaat onder je handen.
Neem de vrijheid om te spelen met het thema, de materialen en de verf. Het is een middel om dát wat in je leeft naar buiten te brengen. Hierdoor kun je ook in het dagelijkse leven meer vertrouwen op je intuïtie en gevoelens bij het maken van keuzes.
Tijdens de cursus werken we met diverse technieken en materialen zoals aquarel, pastelkrijt, waskrijt en houtskool. Ieder avond wordt ingeleid met een inspirerend thema.
Aanmelden.
Engel
Stichting Centrum ‘t Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

[email protected]
+31 (0)77 77 03 390
MailPoet