nieuwsbrief
Nieuwsbrief 4e editie - 24 augustus 2019
Stichting Centrum 't Ven is gelegen in het monumentale klooster Mariadal. In deze nieuwsbrief vind je een deel van ons aanbod van cursussen en programma's.
Voor meer informatie over het Centrum kun je terecht op www.centrumhetven.org
_MG_9653 (1)
Zitten-Kamagurka
Wist je dat:
Hoe meer tijd je zittend doorbrengt, hoe groter de gezondheidsrisico’s, blijkt uit een onderzoek van University Of Leicester onder bijna 800.000 personen. Degenen die dagelijks het langst zaten hadden meer dan 2 keer zoveel kans op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico op hart- en vaatziekten. Zelfs bij mensen die daarnaast voldoende beweging kregen was het risico groter.

Tips:
- Vergaderingen worden vrijwel altijd zittend gedaan en duren vaak veel te lang. Overleg de eerstvolgende keer dus eens staand.
- Wanneer je staat tijdens een telefoongesprek ben je meer gefocust en aanwezig.
- Een ommetje tijdens de lunch en koffiepauze, en een staande conference call voegt al snel een extra uur toe aan de tijd dat je staat.
Locatieverhuur Klooster Mariadal:

Ben je op zoek naar een geschikte locatie voor een training, vergadering of een ander evenement? Of zoek je een bijzondere, sfeervolle praktijkruimte?
Dan ben je bij ons gastvrije Klooster Mariadal aan het juiste adres. We beschikken over diverse zalen en ruimtes in een rustieke omgeving op twee verschillende locaties.
Voor meer informatie staan we je graag persoonlijk te woord:
31 (0)77 77 03 390 of http://kloostermariadal.nl/
DSC_0913
DSC_1573
Karen-Heijster-CentrumhetVen
logoweb (1)
Karen Heijster stelt zich voor:
Ik ben moeder van drie zonen, twee cadeau-dochters en getrouwd met Leon, met wie ik ook samen werk in Klooster Mariadal. Ik geef daar sinds 2015 Mindfulness- en Compassietrainingen, samen met Leen Hermkens. Daarnaast begeleid ik cliënten met mentale, veelal werkgerelateerde, klachten. Dat laatste doe ik vanuit mijn achtergrond als Psycholoog NIP (A&O). Ik begeleid mensen die worstelen met het vinden van een goede balans in het (werk en privé)leven, burnout klachten, omgaan met stress, (h)erkennen van grenzen en het toepassen van meer mindfulness en compassie in hun leven. De combinatie van deze werkgebieden en een dynamisch gezinsleven maakt dat ik met hoofd, hart en handen midden in het leven sta en geniet van de meeste momenten ;-)

Welkom in het mooie klooster Mariadal!
Ik neem graag de tijd voor je in een kennismakingsgesprek, om te onderzoeken of ik iets voor je kan betekenen. Ik ben bereikbaar via [email protected] of 06-23 66 88 23

Zoek je een zinvolle dagbesteding voor 1 of meerdere dagdelen in de week? In ons Centrum werken we met een gezellig team van vrijwilligers die op allerlei gebieden het Centrum ondersteunen.

Ben je iemand, of ken je iemand, die op zoek is naar een plek waar je lekker bezig kan zijn in de natuur of kan klussen in een monumentaal pand? Vind je het leuk om met andere mensen samen te werken en iets op te bouwen voor de gemeenschap?
Of heb je affiniteit met onderhoud aan een tractor of gebouwenbeheer?
Neem dan contact op met:
[email protected] of 077 77 03 390
Meer informatie
Copy of IMG_3288

Agenda Centrum 't Ven

_MG_9538 kopie
De Compassie training (8 weken) start: donderdag 12 september van 19:00 - 21:30

Een training ter verdieping van mindfulness.
Compassie, ook wel mededogen genoemd, is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid aanwezig te zijn in moeilijke situaties in ons leven. Mindfulnessbeoefening leert ons:
hoe meer we ons verzetten tegen wat onvermijdelijk is, des te meer pijn en lijden dit veroorzaakt. Omdat pijn en lijden nu eenmaal onvermijdelijk zijn, hebben we vriendelijkheid en compassie voor onszelf en anderen nodig.
Meer informatie
biodanza-1
Kennismaken met biodanza?
Start: 18 september (4 introductielessen).
Daarna kun je kiezen voor wekelijkse lessen, volgens leskaart of voordelig maand abonnement).
Tijd: 19.30-21.00 uur
Kosten: € 40,-
Wil je:
*meer balans en minder stress in je leven?
*ontspannen in hoofd en lijf?
*vrij bewegen op mooie, gevarieerde muziek?
*verbinding voelen met jezelf en anderen?
*meer vitaliteit, meer plezier in je leven en genieten, in het moment?
KOM DAN NAAR BIODANZA!

Biodanza is een laagdrempelige en speelse manier van bewegen op uiteenlopende muziek, zonder pasjes of 'dansjes', die je uitnodigt te genieten van jezelf, contact met anderen en de wereld om je heen.
Je ontdekt jouw kracht, je zachtheid, je levensvreugde, jouw unieke beweging en mogelijkheden. Inspanning/vitaliteit en vertraging/ontspanning wisselen elkaar af.
Biodanza is voor iedereen toegankelijk, ongeacht leeftijd of geslacht. Ook als je denkt niet te kunnen dansen of wanneer je beperkingen hebt, ben je van harte uitgenodigd! Omdat we niet praten tijdens de workshops, kun je helemaal bij je eigen ervaring zijn. Kom en dans het leven, vol vitaliteit, plezier en vreugde!

Voor meer info/aanmelding:
Tineke Coolen, 06 - 222 75 601
www.centrumhetven.org.
www.biodanza.nl
[email protected]
EEN WARM WELKOM!
Tijd voor zelfzorg?!
Retraiteweekenden, georganiseerd door Tineke Coolen, in samenwerking met het Hilkensbergpark, Broekhuizen.
6-8 september en 22-24 november 2019

Je weet het wel; je kunt pas voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. Maar in de drukte van alledag en het voortdurende appèl valt dat niet mee. Of het voelt zelfs een tikje egoïstisch; maar het is zó broodnodig. Kom daarom een paar dagen afstand nemen van de hectiek van alledag, opladen en jezelf weer ontmoeten.Stress van je af laten glijden, helder zicht creëren en ruimte om te zijn met wat er werkelijk voor jou toe doet.
De helende kracht van stilte ervaren.
Thuiskomen bij jezelf.
Je moeilijke stukken omarmen.
Het is immers niet het perfecte, maar imperfecte in ons dat de meeste liefde nodig heeft…
Gun jezelf deze krachtige stap in herstel van gezondheid en balans. Ondersteund met een professioneel programma, waarbinnen gewerkt wordt met meditaties uit mindfulness en compassie, verdiepende schrijfoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen, creatieve werkvormen en (stilte) sessies in de natuur.

Voor meer info/aanmelding : zie www.zelfzorgretraite.nl
Kennismaking mindfulness
Lezing: Voeding en Depressie
Wanneer: Dinsdag 17 september
Tijd: 19:00 - 21:00 uur
Kosten: €10,-


Bij veel mensen gaan buikklachten en depressieve gevoelens samen, omdat de darmen en hersenen nauw met elkaar samenwerken. Via de juiste voeding kun je jouw darmen helpen om de stoffen te maken die de hersenen nodig hebben om zich goed te voelen. Tijdens de lezing geeft Jacqueline hier op een duidelijke manier informatie over.

Meer informatie
Meditatief schilderen
Start: 24 september van 19:30 - 21:30
Wil jij je werk en dagelijkse beslommeringen even helemaal loslaten?
Neem dan tijd voor jezelf om te ontdekken wat er allemaal in je leeft. Kom naar de cursus intuïtief en meditatief schilderen. Artistieke aanleg of ervaring zijn niet nodig.
Het enige wat je nodig hebt is de wens je te ontplooien, ontspannen en je intuïtie te laten spreken. Je leert te vertrouwen op je gevoel en gedachten los te laten. Kies de kleuren en vormen die je op dat moment aanspreken en verwonder je over hetgeen ontstaat onder je handen.
Neem de vrijheid om te spelen met het thema, de materialen en de verf. Het is een middel om dát wat in je leeft naar buiten te brengen. Hierdoor kun je ook in het dagelijkse leven meer vertrouwen op je intuïtie en gevoelens bij het maken van keuzes.
Tijdens de cursus werken we met diverse technieken en materialen zoals aquarel, pastelkrijt, waskrijt en houtskool. Ieder avond wordt ingeleid met een inspirerend thema.

Gelieve aanmelden bij: [email protected] of op mobiel telefoonnummer 06 514 76 965
Engel
In-Zicht Meditatie: De weg naar meer vrijheid
Start: Donderdag 5 september wekelijks
Tijd: 20:00 - 21:30 uur
Gratis introductieles, daarna 7.50 per sessie
In-Zicht meditatie: training in het zuiveren van de geest.
Regelmatige beoefening van de techniek en toepassing in de dagelijkse praktijk resulteert in een toenemend gevoel van ontspanning, innerlijke vreugde en vrijheid.
Je leven wordt letterlijk lichter…

Meer informatie
Mindfulness avonden
Start: Donderdag 5 september wekelijks
Tijd: 19:00 - 20:30 uur
Kosten: Knipkaart €125,- voor 10 keer
Mindfulness is niet moeilijk, je moet het je alleen herinneren.
Veel deelnemers ervaren dat het, ondanks hun goede wil en voornemen, niet eenvoudig is om mindful om te gaan met de stroom van het dagelijks leven.
Herken je dit of mis je het samen mediteren? Dan word jij misschien, net als wij, enthousiast van onze wekelijkse terugkomavonden.
Je bent van harte welkom wanneer je meditatie-ervaring hebt. Er is ruimte voor het delen van meditatie-ervaringen. De bijeenkomsten worden afwisselend begeleid door één van de trainers van Centrum voor Mindfulness Venlo.

Meer informatie
De kracht van je persoonlijke visie
Start: Vrijdag 30 augustus 3-wekelijks (groep) of als individueel begeleidingstraject
Tijd: 09:30 - 12:30 uur
Omdat je jezelf innerlijk aangetrokken voelt tot een hoger doel. Je verlangt naar meer betekenis en inhoud in je werk en/of je dagelijkse bezigheden. Het liefst wil je meer vanuit je eigen waarden, kracht en zelfvertrouwen een bijdrage leveren. Dit geldt voor de organisatie waarvoor je werkt, de maatschappij en de wereld om je heen.

Meer informatie

Stichting Centrum ‘t Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

[email protected]
+31 (0)77 77 03 390
facebook 
MailPoet