nieuwsbrief
Nieuwsbrief 5e editie - 4 oktober 2019
Stichting Centrum 't Ven is gelegen in het monumentale klooster Mariadal. In deze nieuwsbrief vind je een deel van ons aanbod van cursussen en programma's.
Voor meer informatie over het Centrum kun je terecht op www.centrumhetven.org
_MG_9544
41609-01-BAKIE_20180821164017
Wist je dat:

'Een schilderij of foto van een landschap en iets groens (een plant of bloemen) verminderen het stressgevoel in een kantoorruimte. De hersenen krijgen het gevoel buiten te zijn, maar ook overzicht te hebben over de situatie."
Te huur: Praktijkruimte met prachtig uitzicht op kloostertuin

Wil jij graag deel uitmaken van een dynamisch team van professionals die met hart en ziel in dit Centrum werken? Of ken jij iemand die een bloeiende praktijk heeft en op zoek is naar een bijzondere werklocatie?

Voor meer informatie staan we je graag persoonlijk te woord:
31 (0)77 77 03 390 of http://kloostermariadal.nl/
20190828_145208
DSC_1573
jeroendeblock

Jeroen de Block stelt zich voor:
Mijn naam is Jeroen De Block, ik ben 41 jaar en trotse vader van 2 zoons. Ik ben werkzaam als osteopaat in het klooster Mariadal. Daarnaast werk ik ook nog in mijn praktijk te Roermond en ben ik docent anatomie en fysiologie aan de opleiding Osteopathie te Amsterdam. Op deze opleiding begeleid ik studenten en ben ik promotor voor de scripties.
In de praktijk zie ik patiënten met uiteenlopende en vaak chronische klachten. Met mijn handen onderzoek ik alle weefsels van het lichaam. Dit betreft zowel de gewrichten, rug, spieren, alsook het bindweefsel van de organen, zenuwen en bloedvaten, schedel, kaakgewricht, enz.
Omdat ik alle weefsels test wordt de oorzaak voor soms jarenlange klachten gevonden en losgemaakt. De oorzaak van chronische klachten zit vaak op een andere plaats dan het symptoom zelf.
Ik ben aangesloten bij de Nederlandse beroepsvereniging (NVO) en register (NRO). Daardoor krijgen patiënten een deel van de kosten van het consult terug van de zorgverzekering.
Meestal is een aantal behandelingen voldoende.
Voor meer informatie:
www.osteopathie-roermond-venlo.nl
Voor mijn blog:
https://jeroenosteo.blogspot.com/

Voor meer informatie:
www.osteopathie-roermond-venlo.nl

Voor mijn blog:
https://jeroenosteo.blogspot.com/

Vind jij het leuk om samen met anderen te klussen in een monumentaal kloosterpand en in een oude boerderij?
Je helpt dan mee om Centrum 't Ven verder op te bouwen en in haar oude glorie te herstellen. Werkzaamheden zijn heel divers; van een lamp of slot vervangen, kleine reparaties, inrichten van de werkplaats, een deur afhangen, een naambordje ophangen, schilderwerk en kleine onderhoudswerkzaamheden etc.

Het is fijn als je kunt samenwerken in een team met andere vrijwilligers, maar het is ook mogelijk om alleen te werken aan een klus of project.
Bij Centrum 't Ven kun je werken in een ontspannen sfeer. In onderling overleg is het mogelijk om mee te doen aan een aantal cursussen en workshops die in het klooster gegeven worden.
Neem voor een kennismakingsgesprek contact op met:
[email protected] of 077 77 03 390
Meer informatie
IMG-20191004-WA0014 (1)

Aanbod Centrum 't Ven

Geluk is als het leven in een huis met 5 kamers; vitaliteitskamer, relatiekamer, werkkamer, vrijetijdskamer en zingevingskamer. Maar wat als de balans tussen deze 5 kamers verstoord raakt? In de wereld van nu worden we allemaal uitgedaagd om een gezond evenwicht te creëren in ons eigen innerlijke huis. Het 5 Kamer-model® is een praktische gids voor de hedendaagse mens en organisatie. Het is een handleiding om vanuit bewustzijn en zelfonderhoud te komen tot duurzame groei en balans.

Voor meer informatie over het "5 kamer-model" kun je terecht op onze website: https://www.het5kamermodel.nl

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die wij de komende periode aanbieden:

Vitaliteit

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord 'Vita', wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Wij hebben een breed scala aan activiteiten die jou helpen om weer in de kracht van je leven te komen staan, denk hierbij aan:
Biodanza is een laagdrempelige en speelse manier van bewegen op uiteenlopende muziek, zonder pasjes of 'dansjes', die je uitnodigt te genieten van jezelf, contact met anderen en de wereld om je heen. Meer info?

Yoga oefeningen zijn gericht op bewustwording, bewust oefenen zonder prestatie, waardoor spanningen zich loslaten, het ervaren van de adem, waardoor er meer ruimte komt en rek- en strekoefeningen om de energie te laten stromen. We oefenen met In de stroom van energie Zijn, middels oefeningen die je je kracht laten ervaren en rust brengen in je hoofd en bewust ont-spannen. Kijk voor ons actueel aanbod in de agenda van Centrum 't Ven.
1539073687599
Lezingen over voeding en depressie en over voedselovergevoeligheid: sommige mensen hebben geregeld last van buikpijn en andere darmklachten, Dit kan duiden op een voedselallergie of -intolerantie.
Jacqueline Gerrits geeft uitleg over hoe je dit kunt onderzoeken. 23 en 30 oktober van 19:00-21:00. Meer info

Vrije tijd

Naast wonen en werken, dagactiviteiten of school is invulling van vrije tijd een belangrijk onderdeel van je leven. In je vrije tijd kun je je ontspannen, dingen beleven en andere mensen ontmoeten. Hoe je je vrije tijd invult, bepaal je zelf.
Kom naar de cursus intuïtief en meditatief schilderen. Artistieke aanleg of ervaring zijn niet nodig.
Het enige wat je nodig hebt is de wens je te ontplooien, ontspannen en je intuïtie te laten spreken. Je leert te vertrouwen op je gevoel en gedachten los te laten. Kies de kleuren en vormen die je op dat moment aanspreken en verwonder je over hetgeen ontstaat onder je handen.

Aanmelden kan via [email protected] of 077 77 03 390
Engel

Zingeving

Zingeving heeft alles te maken met waarde, betekenis en bedoeling. We willen allemaal graag een zinvol leven leiden door van betekenis te zijn of door ons leven een bedoeling te geven. In Nederland kampen steeds meer mensen met zingevingsvragen. Gebrek aan zingeving kan leiden tot psychische klachten als depressie en burn-out. Vrij essentieel dus, dat je de zin van je leven vindt. Maar hoe doe je dat? Daar hebben wij binnen ons centrum onze eigen filosofie voor ontwikkeld die put uit de eeuwenoude wijsheid tradities uit het oosten, alsmede de wetenschappelijke inzichten van de moderne westerse wereld. Denk hierbij aan:

Mindfulnesstraining is een training met een duidelijk omschreven programma. Ook wel Mindfulness Based Stress Reduction training genoemd, waarvan de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen. Door veel verzekeraars is deze training daarom in het aanvullende pakket opgenomen. 21 oktober start een nieuwe training:
Meer informatie

Elke donderdagavond kun je ook terecht voor mindfulness beoefening van 19:00-20:30 uur.
Meer informatie

De kracht van je persoonlijke visie: omdat je jezelf innerlijk aangetrokken voelt tot een hoger doel. Je verlangt naar meer betekenis en inhoud in je werk en/of je dagelijkse bezigheden. Het liefst wil je meer vanuit je eigen waarden, kracht en zelfvertrouwen een bijdrage leveren. Dit geldt voor de organisatie waarvoor je werkt, de maatschappij en de wereld om je heen.
Meer informatie

In-Zicht meditatie: training in het zuiveren van de geest.
Regelmatige beoefening van de techniek en toepassing in de dagelijkse praktijk resulteert in een toenemend gevoel van ontspanning, innerlijke vreugde en vrijheid.
Je leven wordt letterlijk lichter…
Meer informatie
Kennismaking mindfulness
De kamers van werk en relatie worden in de volgende nieuwsbrief belicht. Wordt vervolgd!
Stichting Centrum ‘t Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

[email protected]
+31 (0)77 77 03 390
facebook 
MailPoet