nieuwsbrief
Nieuwsbrief 6e editie - 1 januari 2020
Vanwege een technische storing kan het zijn dat u onze nieuwsbrief 2 keer ontvangt. Onze excuses daarvoor.

Stichting Centrum 't Ven is gelegen in het monumentale klooster Mariadal. In deze nieuwsbrief vind je een deel van ons aanbod van cursussen en programma's.
Voor meer informatie over het Centrum kun je terecht op www.centrumhetven.org
_MG_9544
fijnefeestdagen
Allemaal nieuwtjes in het nieuwe jaar;-)
Een nieuw netwerklid dat zich voorstelt, het Centrum voor Mindfulness Venlo is geboren en vanaf januari bieden we Satsang aan op woensdagavond.We wensen iedereen een inspirerend en gezond 2020!
slijmvliezen
Wist je dat:
Onze slijmvliezen slijm produceren? Dagelijks tot wel een liter....Dit lijkt een vies goedje maar is superbelangrijk voor ons lichaam en afweersysteem. Het helpt de balans tussen bacteriën te bewaken, zowel rond de neus en mond als in de darmen. Wees dus lief voor mensen die er veel van produceren in deze periode ;-)
Te huur: praktijkruimte met prachtig uitzicht op kloostertuin

Wil jij graag deel uitmaken van een dynamisch team van professionals die met hart en ziel in dit Centrum werken? Of ken jij iemand die een bloeiende praktijk heeft en op zoek is naar een bijzondere werklocatie? Parttime huur is ook mogelijk.

Voor meer informatie staan we je graag persoonlijk te woord:
31 (0)77 77 03 390 of http://kloostermariadal.nl/
20190828_145208
DSC_1573
Foto 1
Logo-Puur-Marina-zonder-vulling
Marina van den Berg stelt zich voor:
Mijn naam is Marina van den Berg. Ik ben 43 jaar en samen met mijn vriend zijn wij de trotse ouders van een zoon. In mijn vrije tijd wandel ik graag, ben ik een fanatieke hobbykok en een beginnende moestuinder.
Na vele jaren werkzaam te zijn geweest als bedrijfseconoom, heb ik in 2016 zelf de veeleisendheid van onze huidige maatschappij ervaren. In de daaropvolgende periode heb ik geleerd dat gezonde voeding, een goede gezondheid en een positieve levenswijze belangrijke pijlers zijn voor een goede
balans tussen lichaam en geest. Maar ook dat deze belangrijk zijn voor het goed functioneren in de huidige maatschappij. Vanuit deze visie ben ik in september 2017 gestart met de opleiding “V.G.L. Gezondheidsconsulent”. Met trots en een mooi resultaat heb ik deze opleiding in september 2019 afgerond.

Sinds 1 oktober ben ik werkzaam als gezondheidsconsulent in het klooster Mariadal. In mijn praktijk “Puur Marina“ begeleid ik cliënten op hun weg naar een nieuwe voedings- en levensstijl. Ik doe dit door bij de cliënt bewustwording te creëren, kennis te delen en te vergroten, te adviseren en gedurende dit traject de cliënt te begeleiden. In dit gehele traject staat de cliënt centraal. Ik begeleid mijn cliënten vanuit rust en vertrouwen en met warme betrokkenheid naar een blijvend gezonde voedings- en levensstijl.

Voor meer informatie: 06-28320068
E-mail: [email protected]
LinkedIn: linkedin.com/in/marinavandenberg
Het Centrum voor Mindfulness Venlo is geboren!
Dit Centrum biedt diverse trainingen en bijeenkomsten aan gericht op Mindfulness en Compassie. Op de nieuwe website stellen de trainers zich voor!

https://www.centrumvoormindfulnessvenlo.nl
4 trainers
Vind jij het leuk om andere mensen te begeleiden tijdens het klussen in een monumentaal kloosterpand of in een oude boerderij?
Ben je iemand die mensen goed kan motiveren en indien nodig kan bijsturen? Ben je handig, sociaal vaardig en zie je vaak snel wat er moet gebeuren? Door jouw begeleiding bouw je mee aan een mooie plek voor verbinding, groei en welzijn waar een diversiteit aan mensen ruimte vindt om te herstellen en zich te ontwikkelen. Bij Centrum 't Ven kun je werken in een ontspannen sfeer. In onderling overleg is het mogelijk om mee te doen aan een aantal cursussen en workshops die in het klooster gegeven worden.

Neem voor een kennismakingsgesprek contact op met:
[email protected] of 077 77 03 390 Meer informatie
PHOTO-2019-09-26-13-40-41

Aanbod Centrum 't Ven

Geluk is als het leven in een huis met 5 kamers; vitaliteitskamer, relatiekamer, werkkamer, vrijetijdskamer en zingevingskamer. Maar wat als de balans tussen deze 5 kamers verstoord raakt? In de wereld van nu worden we allemaal uitgedaagd om een gezond evenwicht te creëren in ons eigen innerlijke huis. Het 5 Kamer-model® is een praktische gids voor de hedendaagse mens en organisatie. Het is een handleiding om vanuit bewustzijn en zelfonderhoud te komen tot duurzame groei en balans.

Voor meer informatie over het "5 kamer-model" kun je terecht op onze website: https://www.het5kamermodel.nl

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die wij de komende periode aanbieden in de Relatiekamer, de Werkkamer, de Vitaliteitskamer en de Zingevingskamer:

Relaties

Mensen zijn voor hun (voort)bestaan afhankelijk van andere mensen. Daarom leven ze samen in gemeenschappen. Hoe vind je je weg in het sociale oerwoud? Voel je je eenzaam of kom je juist niet toe aan jezelf omdat je meer gericht bent op het welzijn van anderen? De Relatiekamer gaat hier dieper op in en onderzoekt hoe een balans mogelijk is in een steeds complexere wereld van relaties en verbindingen.
reizigershuisje-1
Tijd voor zelfzorg?!
Retraiteweekenden, georganiseerd door Tineke Coolen, in samenwerking met het Hilkensbergpark, Broekhuizen.
14-16 februari 2020

Je weet het wel; je kunt pas voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. Maar in de drukte van alledag en het voortdurende appèl valt dat niet mee. Of het voelt zelfs een tikje egoïstisch; maar het is zó broodnodig. Kom daarom een paar dagen afstand nemen van de hectiek van alledag, opladen en jezelf weer ontmoeten.Stress van je af laten glijden, helder zicht creëren en ruimte om te zijn met wat er werkelijk voor jou toe doet.
De helende kracht van stilte ervaren.
Thuiskomen bij jezelf.
Je moeilijke stukken omarmen.
Het is immers niet het perfecte, maar imperfecte in ons dat de meeste liefde nodig heeft…
Gun jezelf deze krachtige stap in herstel van gezondheid en balans. Ondersteund met een professioneel programma, waarbinnen gewerkt wordt met meditaties uit mindfulness en compassie, verdiepende schrijfoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen, creatieve werkvormen en (stilte) sessies in de natuur.

Voor meer info/aanmelding : zie www.zelfzorgretraite.nl
biodanza
Biodanza is bij uitstek een manier om via beweging contact te maken jezelf, met anderen en de wereld om je heen. Er is nog plaats voor enkele mensen in de woensdag-avondgroep. Wil je proeven aan deze bijzondere manier om uit je hoofd te komen en in je lijf en in verbinding met muziek, jezelf en anderen? Meld je dan aan voor een kennismakingsles.

Meer informatie


Vitaliteit

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord 'Vita', wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen. Wij hebben een breed scala aan activiteiten die jou helpen om weer in de kracht van je leven te komen staan, denk hierbij aan:
Lezing: Gezond eten – gemakkelijk, leuk maar vooral lekker!
Gezond eten en een gezond voedingspatroon als goede start van het nieuwe jaar? Geen trend of dieet volgen maar gezonde voeding als onderdeel van je levensstijl?
Wij nodigen je graag uit voor de lezing “Gezond eten – gemakkelijk, leuk maar vooral lekker!”.
Tijdens deze lezing geven Marina van den Berg van “Puur Marina” en Monique van der Elsen van “Monique, praktijk voor schoonheid en gezondheid” uitleg over de effecten van voeding, wat gezonde voeding is en hoe eenvoudig het kan zijn om gezond te eten. Ook laten wij je gedurende de avond ervaren hoe lekker gezonde voeding kan zijn.
Aan het einde van deze avond beschik je over veel inspiratie om gemotiveerd van start te gaan naar een gezonde levensstijl.
Datum: woensdag 22 januari van 19.30-21.00 (zaal open vanaf 19.15 uur).
Aanmelden: via [email protected] of [email protected].
Kosten: € 17,50,- per persoon.
Aantal deelnemers: 10-15 deelnemers.
gezond eten

Werk

We spenderen veel tijd van ons leven in de Werkkamer. In de werkkamer valt alle tijd die we spenderen aan betaald en vrijwillig werk, huishoudelijk werk, boodschappen doen etcetera.
Ervaar je stress op je werk of herken je burnout-signalen?
Mindfulnesstraining, oftewel Mindfulness Based Stress Reduction training, kan je helpen om stress te reduceren en met meer aandacht in het leven te staan. Door veel verzekeraars is deze training in het aanvullende pakket opgenomen omdat de effectiviteit wetenschappelijk is bewezen.
20 januari 2020 start een nieuwe training:

Meer informatie

Elke donderdagavond ben je ook welkom voor mindfulness-beoefening van 19:00-20:30 uur.

Meer informatie

unnamed
De kracht van je persoonlijke visie:
omdat je jezelf innerlijk aangetrokken voelt tot een hoger doel. Je verlangt naar meer betekenis en inhoud in je werk en/of je dagelijkse bezigheden. Het liefst wil je meer vanuit je eigen waarden, kracht en zelfvertrouwen een bijdrage leveren. Dit geldt voor de organisatie waarvoor je werkt, de maatschappij en de wereld om je heen.

Meer informatie

Zingeving

Zingeving heeft alles te maken met waarde, betekenis en bedoeling. We willen allemaal graag een zinvol leven leiden door van betekenis te zijn of door ons leven een bedoeling te geven. In Nederland kampen steeds meer mensen met zingevingsvragen. Gebrek aan zingeving kan leiden tot psychische klachten als depressie en burn-out. Vrij essentieel dus, dat je de zin van je leven vindt. Maar hoe doe je dat? Binnen ons Centrum hebben we onze eigen filosofie ontwikkeld die put uit de eeuwenoude wijsheidtradities uit het oosten, alsmede wetenschappelijke inzichten van de moderne westerse wereld.

Satsang: elke woensdag avond tussen 20.00 en 22.00 uur

Satsang betekent in aanwezigheid van de hoogste waarheid zijn. Als je een diep verlangen in je hart voelt om vrij te zijn en te ontwaken uit de illusies van het ego bewustzijn: stap dan in het vuur van Zelf-ontdekking. Laat je ware Zelf schijnen en laat datgene wegvallen wat je niet bent.

Deze groepsbijeenkomsten zijn geïnspireerd door Mooji en dienen als inspiratie en bestendiging van je eigen ontwaken. Geleide meditaties, teachings, inspirerende verhalen, muziek, vraag en antwoord wisselen zich in spontaniteit af.

Aanmelden: via [email protected]
Kosten: € 7.50 per bijeenkomst.
Meer informatie: Leon Keiren (06-23210099)
image (3)
Stichting Centrum ‘t Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

[email protected]
+31 (0)77 77 03 390
facebook