nieuwsbrief
Nieuwsbrief 7e editie - 21 mei 2020
Stichting Centrum 't Ven is gelegen in het monumentale klooster Mariadal. In deze nieuwsbrief vind je een deel van ons aanbod van cursussen en programma's.
Voor meer informatie over het Centrum kun je terecht op www.centrumhetven.org
_MG_9544
coronavirus-4-1-1-1000x562
Wist je dat:
Virussen er al heel lang zijn, al veel langer dan de mensen zelf. Ze dringen vaak het lichaam binnen via de slijmvliezen rondom het gezicht. Minstens net zo belangrijk als de handhygiëne is daarbij dus de mondhygiëne. Een snelle blik op onze tong vertelt ons of dit gebied gezond is of niet. Deze moet mooi roze-rood zijn en geen kloven of beslag hebben. Anders is er ook daar werk aan de winkel…
Te huur: praktijkruimte met prachtig uitzicht op kloostertuin

Wil jij graag deel uitmaken van een dynamisch team van professionals die met hart en ziel in dit Centrum werken? Of ken jij iemand die een bloeiende praktijk heeft en op zoek is naar een bijzondere werklocatie? Parttime huur is ook mogelijk.

Voor meer informatie staan we je graag persoonlijk te woord:
31 (0)77 77 03 390 of http://kloostermariadal.nl/
20190828_145208
DSC_1573
GIF designstudijo
Aangenaam! Mijn naam is Imke Jacobs, 29 lentes jong, harde werker met een zachte G. Ik ben gek op mooie beelden, rake woorden èn alweer zo’n 5 jaar lang trotse eigenaresse van Designstudijo.

# S T I C H T I N G C E N T R U M ’T V E N
Tijdens mijn studie Interior Design & Styling kwam ik in aanraking met Stichting Centrum ’t Ven, waarvoor ik als afstudeerproject een (fictief) interieurontwerp maakte.

Na mijn studie concludeerde ik dat ook grafisch ontwerp me triggerde. Bij Stichting Centrum ’t Ven werd me - naar aanleiding van onze kennismaking tijdens mijn afstudeerperiode - een springplank aangeboden om deze 2D-skills verder uit te breiden; ik mocht de gehele huisstijl van het Centrum en al haar bedrijfsonderdelen ontwerpen. Wauw!

# D E S I G N S T U D I J O
Ik werkte destijds bovendien als creatief grafisch conceptdenker bij een mediabureau in Nijmegen, waar ik me het vak nog meer eigen kon maken. Mijn contract werd na een half jaar helaas niet verlengd. Na tientallen afgewezen sollicitaties bij andere bedrijven, besloot ik een sprong in het diepe te wagen: mijn enige echte eigen Designstudijo werd geboren.

Inmiddels zijn we dus al 5 jaar verder. Voor ruim 100 verschillende opdrachtgevers heb ik mooie, leuke, uitdagende en spannende projecten mogen doen: ik leverde ruim 25 interieuradviezen- en ontwerpen, hielp zo’n 30 opdrachtgevers aan een bedrijf- of verenigingslogo, heb 4 vaste opdrachtgevers waar ik wekelijks werk voor mag verrichten, was betrokken bij het vormgeven van meer dan 10 websites en heb aanvullend nog een opleiding tot vastgoedstylist- en fotograaf mogen doen.

# H U L P N O D I G ?
Ik denk, durf en doe graag met je mee als het gaat om:
- Interieurontwerp, -advies en -styling;
- Interieurfotografie;
- Verkoopfotografie en -styling;
- Grafisch ontwerp
Denk aan logo’s, flyers, visitekaartjes, brochures, ansichtkaarten, (auto)bestickering, infographics, spandoeken, verslagen, presentatiesjablonen enz.

Neem gerust een kijkje op https://www.designstudijo.nl voor meer informatie en mijn portfolio.
Centrum voor Mindfulness Venlo goes online:
Onze mindfulness-avonden op donderdagen vinden voorlopig online plaats. We oefenen samen met mindfulness en compassie. Deelname is op basis van donatie.

Mindfulnesstraining
Bij onplezierige gedachten of gevoelens hebben we vaak de neiging deze af te keuren of te onderdrukken. Mindfulness leert je om een meer accepterende houding te ontwikkelen ten aanzien van je gedachten, gevoelens en emoties. De training helpt je bewuster stil te staan bij je ervaring in het hier en nu en deze niet te veroordelen.

Start: 21 september 2020. Acht maandagavonden van 19:00 - 21:30 uur en een Stiltedag op 7 november

Compassietraining
Een training ter verdieping van mindfulness. Compassie, ook wel mededogen genoemd, is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid aanwezig te zijn in moeilijke situaties in ons leven.

Start: 30 november 2020. Acht maandagavonden van 19.00 - 21.30 uur en een Stiltedag op 30 januari

Voor meer info kijk gerust op:


https://www.centrumvoormindfulnessvenlo.nl
4 trainers
image1
Lieve lezer,

Het is een uitzonderlijke tijd waarin wij ons bevinden. Een tijd die van ons allemaal het nodige vraagt. Ieder van ons ervaart en reageert op deze periode op zijn of haar eigen unieke wijze. Terwijl deze periode voor de één de gewenste rust brengt, geeft het juist bij de ander gevoelens van onzekerheid, angst en stress.

Elke emotie, positief of negatief, heeft invloed op je gedrag en je voedings- en levensstijl. Misschien geldt voor jou dat door de ontstane rust je bewust bent geworden van hoe je leeft en wat je eet. Of zorgen de gevoelens van onzekerheid en stress er juist voor dat je meer en ongezonder eet, slechter slaapt of stopt met bewegen. In beide gevallen kan bij jou de behoefte ontstaan om hiermee aan de slag te willen.
Heb je tijdens deze periode ervaren dat je graag je voedings- en levensstijl wilt veranderen naar bijvoorbeeld een gezonder voedingspatroon? Of heb je jouw gezonde levensstijl losgelaten en wil je deze graag weer oppakken? Ik ondersteun je graag bij het realiseren van jouw wensen. De deur van mijn praktijk staat voor je open. In mijn praktijk werk ik uiteraard volgens de geldende richtlijnen maar werk ik aanvullend via video-bellen.
Wil je een vrijblijvend kennismakingsgesprek of heb je een vraag over jouw gezondheid?

Neem dan contact op via 06 -28 32 00 68 of stuur een e-mail naar [email protected]. Meer informatie over mij en mijn praktijk vind je op www.puurmarina.nl.
Blijf gezond en zorg goed voor jezelf en elkaar!

Hartelijke groet,

Marina van den Berg
Puur Marina, Praktijk voor voeding, gezondheid en levenswijze
unnamed (1)
Osteopaat en docent Jeroen De Block heeft zijn lessen aan de opleiding osteopathie online gegeven vanuit het klooster. Ook een Masterclass voor collegae werd via Zoom online gedaan. Een mooi alternatief voor het fysieke aspect dat nu niet mogelijk is omwille van Covid-19.

En sinds 11 mei is hij ook weer fysiek aanwezig in het klooster om mensen te ondersteunen in hun gezondheid, afweer en vermindering van klachten. Voor meer informatie, of voor het maken van een afspraak kijk op: https://www.osteopathie-roermond.nl/
Vind jij het leuk om andere mensen te begeleiden tijdens het klussen in een monumentaal kloosterpand of in een oude boerderij? Of ligt je hart meer bij het begeleiden van mensen in werken in het groen?

Ben je iemand die mensen goed kan motiveren en indien nodig kan bijsturen? Ben je handig, sociaal vaardig en zie je vaak snel wat er moet gebeuren? Door jouw begeleiding bouw je mee aan een mooie plek voor verbinding, groei en welzijn waar een diversiteit aan mensen ruimte vindt om te herstellen en zich te ontwikkelen. Bij Centrum 't Ven kun je werken in een ontspannen sfeer. In onderling overleg is het mogelijk om mee te doen aan een aantal cursussen en workshops die in het klooster gegeven worden.

Neem voor een kennismakingsgesprek contact op met:
[email protected] of 077 77 03 390 Meer informatie
PHOTO-2019-09-26-13-40-41
IMG-20191004-WA0014 (1)

Aanbod Centrum 't Ven

Geluk is als het leven in een huis met 5 kamers; vitaliteitskamer, relatiekamer, werkkamer, vrijetijdskamer en zingevingskamer. Maar wat als de balans tussen deze 5 kamers verstoord raakt? In de wereld van nu worden we allemaal uitgedaagd om een gezond evenwicht te creëren in ons eigen innerlijke huis. Het 5 Kamer-model® is een praktische gids voor de hedendaagse mens en organisatie. Het is een handleiding om vanuit bewustzijn en zelfonderhoud te komen tot duurzame groei en balans.

Hieronder volgt een overzicht van de activiteiten die wij de komende periode aanbieden in de Relatiekamer, de Vrijetijdskamer, de Vitaliteitskamer en de Zingevingskamer:

Vitaliteit

Vitaliteit is afgeleid van het Latijnse woord 'Vita', wat leven betekent. Vitaliteit duidt op het bruisen van energie, je sterk en fit voelen en het beschikken over een grote mentale veerkracht en doorzettingsvermogen.
Wij hebben een breed scala aan activiteiten die jou helpen om weer in de kracht van je leven te komen staan. Je kunt hierbij denken aan: yoga, voedingsadvies, Colonhydrotherapie (oftewel darmspoeling), coaching, osteopathie, holistische therapie en biodanza.
Lezing: Herstel thuis van covid-19 met goede voeding gegeven door Jacqueline Gerrits

Donderdag 2 juli: om 15:00 uur en om 19:00 uur

Interactieve lezing voor verder herstel; blijf lichamelijk zo sterk mogelijk.
Voor iedereen die zelf besmet is geweest met COVID19, die er ziek van is geworden of die een zieke verzorgt. Informatie over welke voeding de meeste herstelstoffen biedt, met name de juiste eiwitten met de bijbehorende vitamine/mineralen, om longen en darmen aan te sterken.

Dit is dé gelegenheid om jouw vragen te stellen.

Kosten: 10 euro
Aanmelden: webshop.vitality-jg.nl of via het contactformulier

Lezing: Prikkelbare darmen en fodmaps gegeven door Jacqueline Gerrits

Maandag 6 juli: om 13:00 uur en om 19:00 uur

Interactieve lezing voor eenieder met darmklachten, zoals een opgeblazen buik, buikpijn, diarree en/of constipatie; prikkelbare darmen of voedselovergevoeligheid.
Informatie over hoe de darmen zijn opgebouwd, lekkende darm, hoe voedselovergevoeligheid ontstaat en welke mogelijkheden er zijn om de darmen weer rust te geven. Het FODMaP-beperkte dieet is een goed hulpmiddel om te vinden op welke plantenstoffen jouw darmen veel te sterk reageren.
Dit is dé gelegenheid om jouw vragen te stellen.

Kosten: 15 euro
Aanmelden: webshop.vitality-jg.nl of via het contactformulier
biodanza-1
Biodanza - is bij uitstek een manier om via beweging contact te maken jezelf, met anderen en de wereld om je heen. Er is nog plaats voor enkele mensen in de woensdag-avondgroep. Wil je proeven aan deze bijzondere manier om uit je hoofd te komen en in je lijf en in verbinding met muziek, jezelf en anderen? Meld je dan aan voor een kennismakingsles, we komen nu tijdelijk online bij elkaar.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze andere vakgebieden op vitaliteitsgebied, neem dan gerust contact met ons op.


Vrije tijd

Naast wonen en werken, dagactiviteiten of school is invulling van vrije tijd een belangrijk onderdeel van je leven. In je vrije tijd kun je je ontspannen, dingen beleven en andere mensen ontmoeten. Hoe je je vrije tijd invult, bepaal je zelf.
Kom naar de cursus intuïtief en meditatief schilderen. Artistieke aanleg of ervaring zijn niet nodig.
Het enige wat je nodig hebt is de wens je te ontplooien, ontspannen en je intuïtie te laten spreken. Je leert te vertrouwen op je gevoel en gedachten los te laten. Kies de kleuren en vormen die je op dat moment aanspreken en verwonder je over hetgeen ontstaat onder je handen.

Aanmelden kan via [email protected] of 077 77 03 390
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Relaties

Mensen zijn voor hun (voort)bestaan afhankelijk van andere mensen. Daarom leven ze samen in gemeenschappen. Hoe vind je je weg in het sociale oerwoud? Voel je je eenzaam of kom je juist niet toe aan jezelf omdat je meer gericht bent op het welzijn van anderen? De Relatiekamer gaat hier dieper op in en onderzoekt hoe een balans mogelijk is in een steeds complexere wereld van relaties en verbindingen.
6545
Tijd voor zelfzorg?!
Retraitemidweek, georganiseerd door Tineke Coolen, in samenwerking met het Kasteel Kaldenbroeck in Lottum
5 - 8 Oktober 2020

Je weet het wel; je kunt pas voor een ander zorgen, als je eerst goed voor jezelf zorgt. Maar in de drukte van alledag en het voortdurende appèl valt dat niet mee. Of het voelt zelfs een tikje egoïstisch; maar het is zó broodnodig. Kom daarom een paar dagen afstand nemen van de hectiek van alledag, opladen en jezelf weer ontmoeten.Stress van je af laten glijden, helder zicht creëren en ruimte om te zijn met wat er werkelijk voor jou toe doet.
De helende kracht van stilte ervaren.
Thuiskomen bij jezelf.
Je moeilijke stukken omarmen.
Het is immers niet het perfecte, maar imperfecte in ons dat de meeste liefde nodig heeft…
Gun jezelf deze krachtige stap in herstel van gezondheid en balans. Ondersteund met een professioneel programma, waarbinnen gewerkt wordt met meditaties uit mindfulness en compassie, verdiepende schrijfoefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen, creatieve werkvormen en (stilte) sessies in de natuur.

Voor meer info/aanmelding : zie www.zelfzorgretraite.nl

Zingeving

Zingeving heeft alles te maken met waarde, betekenis en bedoeling. We willen allemaal graag een zinvol leven leiden door van betekenis te zijn of door ons leven een bedoeling te geven. In Nederland kampen steeds meer mensen met zingevingsvragen. Gebrek aan zingeving kan leiden tot psychische klachten als depressie en burn-out. Vrij essentieel dus, dat je de zin van je leven vindt. Maar hoe doe je dat? Binnen ons Centrum hebben we onze eigen filosofie ontwikkeld die put uit de eeuwenoude wijsheidtradities uit het oosten, alsmede wetenschappelijke inzichten van de moderne westerse wereld.

Satsang: elke woensdag avond tussen 20.00 en 22.00 uur

Satsang betekent in aanwezigheid van de hoogste waarheid zijn. Als je een diep verlangen in je hart voelt om vrij te zijn en te ontwaken uit de illusies van het ego bewustzijn: stap dan in het vuur van Zelf-ontdekking. Laat je ware Zelf schijnen en laat datgene wegvallen wat je niet bent.

Deze groepsbijeenkomsten zijn geïnspireerd door Mooji en dienen als inspiratie en bestendiging van je eigen ontwaken. Geleide meditaties, teachings, inspirerende verhalen, muziek, vraag en antwoord wisselen zich in spontaniteit af.

Aanmelden: via [email protected]
Kosten: op basis van donatie, minimaal 5 euro om de kosten te dekken.
Meer informatie: Leon Keiren (06-23210099)
image (3)
Stichting Centrum ‘t Ven
Schoolweg 148
5916 PL Venlo

[email protected]
+31 (0)77 77 03 390
facebook