Back to Top

Academie ’t Ven

ACADEMIE ’T VEN STIMULEERT KENNIS OP NIVEAU

Centum ’t Ven heeft de ambitie om in de regio Noord-Limburg een bijdrage te leveren aan kwalitatieve kennisontwikkeling. Als openbaar leerplatform bieden wij seminars toegankelijk voor breed publiek. Hierbij wordt wetenschappelijke kennis op een gedegen en verfrissende manier vertaald naar bruikbare inzichten en praktijk van alledag.

Logo eerste cirkel-klein

Waarom?

In de snelheid van het moderne leven ligt het risico van ‘vervlakking’ op de loer. Mensen nemen niet meer de tijd om aandacht en diepgang in zaken te leggen. Op den duur leidt dat tot verveling en zelfs afstomping. Jezelf de tijd gunnen om in een aangename omgeving bezig te zijn met bewustwording en ontwikkeling verrijkt je leven. Het prikkelt de geest, verwondert en zet aan het denken.
In de driehoek van de Universitaire steden Eindhoven, Maastricht en Nijmegen tracht Academie ’t Ven op een bescheiden, kleinschalige manier deze academische lacune in ’t Ven invulling te geven.

Tweede cirkel-klein

Hoe?
Geen saaie, droge lezingen vanaf een katheder maar bevlogen voordrachten in een speelse, prikkelende en informele setting. Niet alleen saaie theorie maar sprankelende verhalen met interactie en waar mogelijk uitdagende oefeningen.

Wat?
Er wordt in de aanzet gestart met een cyclus van 6 seminars, dus elke twee maanden. De onderwerpen variëren van psychologie tot het wonder van techniek. Van evolutie tot levenskunst. Van gezondheid tot filosofie. Van opvoeding tot Boeddhisme. Van bewustzijn tot intermenselijke communicatie en ga zo maar door. Er zijn geen vastomlijnde curricula, slechts een dappere exploratie vanuit het universum naar de uitdagingen hier op aarde…

Wanneer? 
Deze tak van Centrum ’t Ven staat in de startblokken. In mei/juni 2016 starten de eerste seminars dus houdt de agenda goed in de gaten!

Derde cirkel-klein


[modal id=”content-1″][/modal]

X