Back to Top

De alchemie van geluk

''Er is geen weg naar geluk, geluk is de weg'' (Buddha)

Waarom

 

Is je leven te druk? Dreig je soms overspoeld te raken? Moeite met balans vinden? Ervaar je te weinig voldoening en inspiratie? Vind je het lastig om gedrag en gewoontes te veranderen? Kortom; voel je innerlijk de behoefte tot meer geluk en duurzaam welbevinden, dan is deze leergang iets voor jou. 

Voor wie

Voor mensen, jong en oud, die zichzelf de tijd gunnen om op zoek te gaan naar hun ingrediënten voor duurzaam geluk en hoe je dit praktisch kunt realiseren in het dagelijkse leven.

Programma

 

De leergang bestaat uit 7 delen:
1. Wat is geluk en hoe sta ik ervoor? – Perspectief en zaken van levensbelang
2. Waarden – respect voor mezelf en anderen
3. Karakter – over talenten, kwaliteiten en vaardigheden
4. Inspiratie/idealen/tijd – gidsen voor onderweg/dromen en verlangens/kamers van het leven
5. Verandering – van wens naar invloed; de eerste stap
6. Realisatie – prioriteiten, planning en gedrag
7. Wijsheid – raadgevingen voor hoofd en hart
 
De leergang ‘De alchemie van Geluk’ is opgezet als een open en dynamisch leerprogramma. Dit betekent dat je elk moment kunt in- en uitstromen en dat je zelf je tempo bepaalt. Na een persoonlijk en gratis intakegesprek ben je vastbesloten om op weg te gaan en kun je instromen in de cursusgroep.

Resultaat

 
Een levensreis die je samen met anderen maakt. Een levensoefening richting duurzaam geluk en welbevinden. Geen ‘wonderen’ maar een praktisch pad met uitdagende oefeningen en praktische hulpmiddelen voor thuis en het leven/werken van alledag.
 
Je krijgt een toenemend gevoel van ontspanning, vreugde en zingeving.
Als je later op hoge leeftijd op een parkbankje zit en het leven geleefd is terwijl je naar je dierbaren en de natuur kijkt...zou het niet prachtig zijn als je dan met een glimlach kunt zeggen: ‘het leven is mooi...’
(En dat mag gerust af en toe met ups en downs gepaard gaan; dat is ook leven...)

Aanmelden
 
Duur
10 workshops van 3 uur
Op dinsdag avonden van 19.00 tot 22.00 uur
Totale doorlooptijd van de leergang is ongeveer een jaar

 

Data
Deze leergang start in 2017 bij voldoende aanmeldingen
Maximaal 20 plaatsen beschikbaar
 

Cursusmateriaal
Werkboek bij de cursus

 

Investering
Jaarleergang met 10 workshops: € 450,-
Werkboek en cursusmaterialen: € 45,-
Koffie, thee, water, etc. op de lesavonden zijn inbegrepen in de prijs.

 

Profiel trainer

 

Léon Keiren (1964)
Als vader van vijf kinderen geniet ik samen met mijn vrouw Karen van onze levensreis. Ik heb 26 jaar ervaring opgebouwd in de rol van leidinggevende, project manager en (internationaal) trainer/adviseur. Sinds 2001 leid ik een eigen praktijk voor coaching en counseling.

Als oprichter, pionier en creatief ondernemer ervaar ik veel energie, plezier en verbinding in het groeiproces van ons kenniscentrum.

Deze multidisciplinaire groep van bijzondere mensen heeft als doel een voorbeeld te zijn voor het nieuwe leven en werken.

De leerprogramma’s zijn vooral gericht op het begeleiden van de ontwikkeling, groei en welzijn van mens en organisatie.

Naast het ondernemerschap ligt mijn hart in de overdracht van kennis als gids en leraar. Mijn kracht zit daarbij vooral in verbindend leiderschap, communicatie, mind/body training en praktische levensvaardigheden. Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoe mens en organisatie tijdens onze begeleiding meer bewust worden en samen groeien.

X