Back to Top

Ayurvedische Massage

 

Waarom

 

Omdat je gewoon behoefte hebt aan een heerlijke massage die zorgt voor ontspanning van lichaam en geest. Of je verlangt naar verlichting van klachten zoals spierpijn, hoofdpijn of stress. Met deze massage word je ondergedompeld in een bad van olie, warmte en liefdevolle aandacht. De massages hebben een helende werking voor je hele wezen.

Massages/behandelingen

 

Full Body Ayurvedische Massage(90,-) Deze massage geeft je het ultieme gevoel van volledigheid. Je hele lichaam wordt gemasseerd. Van top tot teen word je in warme olie gezet en is het een weldaad om je hieraan over te geven. De olie die gekozen wordt is aangepast aan jou en komt uit de rijke schatkamer van de Indiase natuur. De geur is ultiem, de uitwerking kan therapeutisch zijn (o.a. bij doorverwijzing door een ayurvedisch arts.

Nek-schouders-hoofd-gezicht-massage (65,-) Heb je behoefte aan een time out binnen uw werk, even los van de computer en vooral ontspanning in schouders en nek ervaren, dan is deze massage een welkome ontspanning. Met warme olie word je nek en schouders gemasseerd en is de massage van het hoofd bijzonder effectief om het denken rust te gunnen. Als afsluiting volgt een massage van het gezicht: deze zal weer stralen na de verfijnde aanraking en massage. Hierbij worden de zuiverste producten afgestemd op je gezicht huidtype.

Ontspanningsmassage (75,-) Voor een juiste balans in je dagelijkse doen is het goed je regelmatig te laten masseren. Elke mechanisme dient regelmatig onderhouden en gesmeerd te worden om goed te kunnen blijven functioneren. Ook ons lichaam vraagt regelmatig om een onderhoudsbeurt om soepel te blijven. Hierbij gun je jezelf deze behandeling en geef je jezelf over aan een weldadige, ontspannende massage. De warme olie en warme handdoeken alsook de aandacht voor je lichaam maken deze massage compleet.

Uitgebreide voetmassage (75,-) Je voeten weerspiegelen het hele lichaam. Door deze te masseren masseer je als het ware ook het lichaam. De massage duurt een uur en je komt in die tijd helemaal tot rust. Het is een weldaad voor je voeten en tevens raak je de plekken aan in je lichaam die extra aandacht nodig hebben. Het masseren met een voetbol is een extra dimensie die aan de voetmassage wordt gegeven. U zult ervaren hoe prettig en effectief dit werkt.

 

Resultaat

 

Wellness betekent gezondheid in de meest brede zin: Je goed en lekker voelen in je vel. Op fysiek gebied, maar ook tevredenheid en geluk ervaren met wie je bent, hoe je leeft en wat je doet. Bewust omgaan met je dag, kunnen reflecteren, resetten en weer fris opnieuw beginnen. Elke dag met nieuwe energie en nieuwe mogelijkheden. Beweging en aandacht voor je lichaam zijn hierbij erg belangrijk.

De behandelingen zijn gebaseerd op de Ayurveda. Deze kennis van het leven is een universele en eeuwenoude gezondheidsleer afkomstig uit de Indiase hindoe-traditie. Ayurvedische massage is een weldadige, volledige lichaamsmassage met warme kruidenoliën. Het heeft een ontspannend en reinigend effect en is bedoeld om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Resultaten

  • Verbeterde weerstand en activering van het lymfesysteem en de bloedsomloop
  • Minder stress, vermoeidheid en slapeloosheid
  • Minder rugpijn, nekklachten, reuma, stress, burn-out, hoofdpijn, spijsvertering/menstruatie-klachten
  • De massage stimuleert de aanmaak van endorfines; de stofjes die ons een gelukkig gevoel geven

Aanmelden

 

U kunt mailen of bellen om een afspraak te maken:

Dorothé Ezendam

Praktijkadres Venlo:
Stichting Centrum ’t Ven
Schoolweg 148
5916PL Venlo
Tel: 0031 (0)651697600

Neven-praktijkadres Maastricht:
Roserije 41C
6228DH Maastricht
Tel: 0031 (0)651697600

Kvk-nr: 14089553

 

Profiel behandelaar


Dorothé Ezendam
Ik heb een ruime ervaring in het werken met mensen vanuit diverse contexten. Mijn werkwijze is empathisch, toegewijd, geduldig, zorgzaam en rustgevend. Na mijn HBO-J studie voor jeugdwelzijnswerk heb ik diverse jaren gewerkt in de gezondheidszorg. Momenteel als Ambulant begeleidster Zelfstandig Wonen en activiteitenbegeleidster. Ik werk zowel zelfstandig als in teamverband voor mensen met een lichamelijke beperking en NAH (niet aangeboren hersenletsel) begeleidt. Ik heb altijd een grote fascinatie voor Yoga gehad. Na de studie Yoga en Wijsbegeerte bij de Saswitha Stichting te Zeist (van 1987 tot 1990) kon ik dit in de praktijk brengen en heb ik ruime ervaring opgedaan als zelfstandig yogadocent. Tevens ben ik gespecialiseerd in Yoga voor kinderen, ouderen en mensen met een fysieke beperking.
In de jaren negentig heb ik de opleiding Ayurveda massagetherapie gevolgd bij het Ayurvedic Health Center van R. Swami Persaud in Nijmegen. Deze werd gevolgd door de opleiding Ayurvedische Geneeskunde aan de Hogeschool voor Ayurveda. Van 1997 tot 2002 heb ik als zelfstandig yogadocente en ayurvedisch massagetherapeute gewerkt in een Instituut voor lichaam- en huidverzorging in Varik.
Daarnaast heb ik een eigen praktijk gevoerd voor Yoga en Ayurvedische Massagetherapie in Wamel (Gelderland).
Sinds 2006 voer ik mijn eigen onderneming, Accent op Zorg. De zorg die ik hierbij bied is gericht op individuele, ambulante begeleiding aan huis (of in een zorginstelling). Het accent ligt daarbij op een praktische, zinvolle en waardevolle dag-en levensinvulling.
Vanaf 2007 heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van meditatie en bewustzijn aan het LBI (Light Body Institute) van Roland Verschaeve te Brugge. De waardevolle lessen die ik hier heb geleerd en nog dagelijks leer vormen ook een onderdeel van mijn dagelijkse praktijk. Elke dag stel ik mij open om te leren van het leven en dit bewust aan te pakken, waarbij ik kies voor een leven met vervulling. Onvoorwaardelijke dankbaarheid, innerlijke schoonheid, doorleefde vrijheid, pure verwondering en verbinding zijn hierin mijn kernwaarden. In mijn werk wil ik dit graag delen met andere mensen.Op deze manier zet ik mijn kennis en ervaringen in om waardevolle en helende begeleiding en behandelingen aan te kunnen bieden.

X