"Ga je mee verdwalen? Ik weet de weg" - Loesje

Als je tegen iedereen in Nederland zou zeggen: "Stap nu in de auto als je niet doet wat je volgens je hart en potentieel zou willen doen", dan stond heel Nederland vol met files! 

 

Deze conclusie trok een bekende cabaretier tijdens een van zijn conferences. Dit blijkt echter geen grap te zijn: in feite lijdt zo'n 70% van de mensen hieronder...

 

Indien jij jezelf ook wel eens een van de volgende vragen stelt:

  • Ik wil iets anders met mijn leven en werk...maar wat?
  • Hoe kan ik dat, wat ik diep van binnen voel, in mijn werk en activiteiten vormgeven?
  • Hoe zorg ik dat mijn baan me meer energie oplevert dan wat het mij nu kost?
  • Ik zou best mijn huidige loopbaan en toekomstperspectief eens tegen het licht willen houden. Kan dat op een inspirerende manier?
  • Ik ben er aan toe om een koerswijziging in te zetten. Hoe doe ik dat op een praktische manier en met resultaat?

... dan is de leergang 'De Kracht van je Persoonlijke Visie' iets voor jou. 

 

Gun jezelf de tijd en ruimte om concrete antwoorden te vinden op de vraag wie je bent, wat je kunt en wat je wilt om hier vervolgens concreet invulling aan te geven. Schrijf je dan nu in. Voor de snelle beslissers en knopen-doorhakkers; je kunt vrijdag 12 mei eventueel al starten om 14.00 uur! De eerstvolgende startdatum daarna is vrijdag 1 september.

 Yvon Huibers, (oud-)deelnemer en trainer, vertelt over haar haar ervaring met deze leergang:
"Een aantal jaren geleden werd ik gevraagd om deel te nemen en mee te werken aan het opzetten van een netwerkorganisatie. Mijn eerste reactie was: "Wat heb je nu aan mij?" Degene die mij vroeg keek me aan en zei: "Als je dat niet weet, moet je dat maar eens uit gaan zoeken."
 
En dat heb ik gedaan. Met knikkende knieën weliswaar, omdat ik wist dat ik over drempels moest gaan stappen. Drempels die maakten dat ik tot dan toe telkens niet kwam tot een duidelijk daadkrachtige aanpak om te doen wat ik eigenlijk zou willen.
 
Ik ben het boekje 'Worden wie je bent' van &Samhoud gaan lezen en heb alle stappen die erin stonden doorlopen. Met verbluffend resultaat. Inmiddels weet ik precies wat ik wil. Mijn kompas wijst me de weg. Wat een verandering! Keuzes maken zijn tegenwoordig eenvoudig (zelfs de keuze 'zal ik de rode of bruine schoenen nemen?' - een moeilijke keuze voor een vrouw!) Ik laat me niet meer verleiden door het gras wat aan de andere zijde altijd groener lijkt te zijn. Bij tegenslagen haal ik eenvoudigweg het beeld van mijn visie voor de geest. En dat helpt mijn doorzettingsvermogen, mijn daadkracht, mijn concentratie en mijn beoordelingsvermogen om dat te doen wat goed is om te doen.
 
Het uitwerken/ ontwikkelen van mijn eigen persoonlijke visie heeft er toe geleid dat ik nu zelf persoonlijke visie ontwikkelingstrainingen ben gaan geven. En het heeft ertoe geleid, dat ik gestart ben met een nieuwe opleiding. Een opleiding die precies past bij mij, mijn waarden, mijn kwaliteiten en mijn hoger doel van mijn bestaan.
 
Als mij nu gevraagd word wat ik kan betekenen in onze prachtige netwerkorganisatie (and beyond...) kan ik zonder aarzeling zeggen: "Het is mijn hoger doel om vanuit wie ik ben er te kunnen zijn voor de ander. In het hier en nu help ik met vanuit het hart en met begrip, liefde, mededogen en inzicht, mensen zich te openen om dieperliggende patronen te doorleven en indien nodig op te ruimen." Dit doe ik middels het geven van zingevingstrainingen en het geven van psycho- therapie."

Wie op reis gaat, kan maar beter een kompas meenemen... Meer weten? Bekijk hier het hele programma.