Back to Top

Compassie & Mindfulness

''Een training ter verdieping van mindfulness.''

Waarom

Compassie, ook wel mededogen genoemd, is een kwaliteit van het hart die ons kan helpen om met meer gemak en vriendelijkheid aanwezig te zijn in moeilijke situaties in ons leven. Mindfulnessbeoefening leert ons: hoe meer we ons verzetten tegen wat onvermijdelijk is, des te meer pijn en lijden dit veroorzaakt. Omdat pijn en lijden nu eenmaal onvermijdelijk zijn, hebben we vriendelijkheid en compassie voor onszelf en anderen nodig. Compassie is een algemeen menselijke eigenschap, die bij ieder in aanleg aanwezig is, maar die vaak om allerlei redenen niet tot bloei gekomen is. Gelukkig kan compassie door beoefening wel ontwikkeld en verdiept worden en dat is het doel van de compassietraining.

Programma

De training omvat 8 sessies van 2,5 uur en een stiltedag. De compassietraining is net als de mindfulnestraining een ervaringsgerichte training. Er worden oefeningen aangeboden die gericht zijn op het doen groeien van acceptatie en verbondenheid met onszelf en met anderen. De oefeningen worden afgewisseld met theorie en uitwisseling van ervaringen. Ervaring leert dat thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Oefensuggesties met behulp van het werkboek en audiobestanden zijn onderdeel van de training. Geadviseerd wordt om dagelijks 30 minuten aan de oefeningen te besteden.

Resultaat

Met deze training versterk je de kwaliteiten van het hart en leer je:

  • minder kritisch te zijn naar jezelf
  • een mildere en meer vriendelijke houding naar jezelf aan te nemen
  • behulpzame vaardigheden te ontwikkelen in het omgaan met pijn en stress
  • met meer gemak in het leven te staan.

Aanmelden

Aanmelden verloopt via de website www.centrumhetven.org

Wij nemen dan contact met je op. Inschrijving is op volgorde van binnenkomst inschrijfformulier en betaling.

Duur:

Acht maandagavonden van 19.00 - 21.30 uur

Data najaar: 

18 en 25 januari
8 en 22 februari
8, 22 en 29 maart
12 april

Stiltedag: 27 maart van 10:00-16:30

Investering:

€425,- inclusief werkmap/werkboek en audiobestanden.

 

Vergoeding voorwaarden Mindfulness 2021

Profiel trainer

Leen Hermkens

Vanuit mijn achtergrond als maatschappelijk werker in de Jeugdzorg evolueerde ik naar gezins/familietherapeut. Ik werkte langdurig bij inspirerende en innovatieve teams die zowel therapeutisch werk als opleidingswerk uitvoeren (Clasteam Rubicon, Horn en Leren over Leven, Antwerpen/Utrecht). De veerkracht en het zelfhelend vermogen van zowel individuen, gezinnen en families heeft me daarin altijd geraakt en geïnspireerd. Mindfulness en (zelf)Compassie sluiten hier mooi bij aan en verdiepen de kwaliteiten om ‘mens te zijn tussen mensen’. Ik ben opgeleid tot Mindfulnesstrainer aan het Radboudumc Centrum voor Mindfulness in Nijmegen en tot Compassietrainer door Frits Koster en Erik van den Brink.

Certificering: Mindfulnesstrainer categorie 1 VMBN  www.vmbn.nl/criteria-categorie-1

Compassietrainer MBCL categorie A  www.compassietraining.nl/compassietraining en www.mbcl.nl

Profiel trainer

Karen Heijster (1974)

Ik ben moeder van drie zonen, twee cadeau-dochters en getrouwd met Leon, met wie ik ook samen werk in Klooster Mariadal. Ik geef daar Mindfulness - en Compassietraining samen met collega-trainer Leen Hermkens en begeleid clienten met mentale, veelal werkgerelateerde, klachten. Dat doe ik vanuit mijn achtergrond als Psycholoog NIP (A&O) en opleiding tot Mindfulness - en Compassietrainer. Daarnaast werk ik als trainer bij De Luisterlijn; deze Stichting biedt anonieme hulpverlening middels een gesprek van mens-tot-mens via de telefoon, chat en mail.
De combinatie van deze werkgebieden en een dynamisch gezinsleven maakt dat ik met hoofd, hart en handen midden in het leven sta en geniet van de meeste momenten 😉

X