Back to Top

Ayurveda massage

Ayurveda massage

Waarom?
Hebt u behoefte aan een massage voor ontspanning voor lichaam en geest?
Of hebt u klachten, zoals spierpijn, hoofdpijn en stress?
Ik kan u met mijn massage ‘onderdompelen’ in een bad van olie, warmte en liefdevolle aandacht. Mijn massages hebben een helende werking voor lichaam en geest.

Wat?
Wellness betekent voor mij Gezondheid in de meest brede zin.
Je goed en lekker voelen in je vel. Op fysiek gebied, maar ook tevredenheid en geluk ervaren met wie je bent, hoe je leeft en wat je doet.
Bewust omgaan met je dag, kunnen reflecteren, resetten en weer fris opnieuw beginnen, elke dag met nieuwe energie en nieuwe mogelijkheden. Beweging en aandacht voor je lichaam zijn hierbij erg belangrijk.
De behandelingen die ik aanbied zijn gebaseerd op de Ayurveda.
Ayurveda (=kennis van het leven) is een universele en eeuwen oude gezondheidsleer, afkomstig uit de Indiase hindoe-traditie.
De Ayurvedische massage is een weldadige, volledige lichaamsmassage met warme kruidenoliën. Het heeft een ontspannend en reinigend effect en is bedoeld om lichaam en geest weer in balans te brengen.

Resultaten
Een Ayurvedische massage:
• Verbeterd je weerstand en activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
• Bestrijdt stress, vermoeidheid en slapeloosheid
• Vermindert rugpijn, nekklachten, reuma, stress, burn-out, hoofdpijn, spijsvertering/menstruatie-klachten
• Massage laat endorfine vrij, de stofjes die ons een ‘gelukkig’ gevoel geven

Massages:

  • Full Body Ayurvedische Massage (€90,-)
Deze massage geeft je het ultieme gevoel van volledigheid. Je hele lichaam wordt gemasseerd. Van top tot teen word je in warme olie gezet en is het een weldaad om je hieraan over te geven. De olie die gekozen wordt is aangepast aan jou en komt uit de rijke schatkamer van de Indiase natuur. De geur is ultiem, de uitwerking kan therapeutisch zijn (o.a. bij doorverwijzing door een ayurvedisch arts.
  • Nek-schouders-hoofd-gezicht-massage (€65,-)Hebt u behoefte aan een time out binnen uw werk, even los van de computer en vooral ontspanning in schouders en nek ervaren, dan is deze massage een welkome ontspanning. Met warme olie wordt uw nek en schouders gemasseerd en is de massage van het hoofd bijzonder effectief om het denken zijn rust te gunnen.
    Als afsluiting volgt een massage van het gezicht: deze zal weer stralen na deze verfijnde aanraking en massage.
Ik gebruik de zuiverste producten afgestemd op uw gezicht huidtype.
  • Ontspanningsmassage (€75,-)
    Voor een juiste balans in je dagelijkse doen is het bijzonder goed je regelmatig te laten masseren. Elke motor dient gesmeerd te worden en zo verlangt ook ons lichaam regelmatig een doorsmeerbeurt. Hierbij kies je voor jezelf door je te laten verwennen en geef je je over aan een weldadige, ontspannende massage. De warme olie en warme handdoeken alsook de aandacht voor je lichaam maken deze massage compleet.
  • Uitgebreide voetmassage (€75,-)
    Je voeten weerspiegelen het hele lichaam. Door deze te masseren masseer je als het ware ook het lichaam. De massage duurt een uur en je komt in die tijd helemaal tot rust. Het is een weldaad voor je voeten en tevens raak je de plekken aan in je lichaam die extra aandacht nodig hebben.
Het masseren met een voetbol is een extra dimensie die aan de voetmassage wordt gegeven. U zult ervaren hoe prettig en effectief dit werkt.

 


Profiel Trainer/Begeleider
Dorothé Ezendam

Dorothé heeft een ruime ervaring in het werken met mensen. Haar kernkwaliteiten hierbij zijn empathisch, toegewijd, geduldig, zorgzaam en rust- en vertrouwen gevend.
Nadat ze haar HBO-J diploma voor jeugdwelzijnswerk had behaald in 1981 heeft ze diverse jaren gewerkt in de gezondheidszorg. Momenteel werkt ze in dienstverband als Ambulant begeleidster Zelfstandig Wonen en activiteitenbegeleidster waarbij ze zelfstandig en in teamverband mensen met een lichamelijke beperking en NAH (niet aangeboren hersenletsel) begeleidt.
Dorothé heeft altijd een grote fascinatie voor Yoga gehad. Nadat ze de studie Yoga en Wijsbegeerte bij de Saswitha Stichting te Zeist (van 1987 tot 1990) had afgerond kon ze dit in de praktijk brengen en ze heeft dan ook ruime ervaring opgedaan als zelfstandig yogadocent. Ze heeft zich tevens gespecialiseerd in Yoga voor kinderen, ouderen en mensen met een fysieke beperking.
In de jaren negentig heeft ze een basisopleiding Ayurveda massagetherapie gevolgd bij het Ayurvedic Health Center van R. Swami Persaud in Nijmegen, waar ze vervolgens ook een opleiding Ayurvedische Geneeskunde heeft gedaan aan de Hogeschool voor Ayurveda. Van 1997 tot 2002 heeft ze als zelfstandig yogadocente en ayurvedisch massagetherapeute gewerkt in een Instituut voor lichaam- en huidverzorging in Varik.
Daarbij had ze een eigen praktijk voor Yoga en Ayurvedische Massagetherapie in Wamel (Gelderland).
Sinds 2006 werkt ze tevens aan haar eigen onderneming Accent op Zorg. De zorg die ze hierbij biedt is gericht op individuele ambulante begeleiding aan huis (of in een zorginstelling) waarbij het accent ligt op een praktische, zinvolle en waardevolle dag-en levensinvulling.
Sinds 2007 heeft ze diverse cursussen gevolgd op het gebied van meditatie en bewustzijn aan het LBI (Light Body Institute) van Roland Verschaeve te Brugge. De waardevolle lessen die ze hier heeft geleerd en nog dagelijks leert gaat ze ook in de komende jaren verder in de praktijk brengen.
“Elke dag stel ik mij open om te leren van het leven en dit bewust aan te pakken, waarbij ik kies voor een leven met vervulling. Onvoorwaardelijke dankbaarheid, innerlijke schoonheid, doorleefde vrijheid, pure verwondering en verbinding zijn hierin mijn kernwaarden.
In mijn werk wil ik dit delen met andere mensen. Daarmee zal ik mijn kennis en ervaringen in de toekomst inzetten om waardevolle en helende begeleiding en behandelingen aan te bieden”.

X