Back to Top

De kracht van stilte

”Do not speak unless it improves upon silence…” (buddhist saying)

Waarom

 
Er wordt al zoveel gebabbeld in de wereld en in je hoofd. Steeds maar drukker, sneller, meer prikkels en informatie. Constant keuzes maken, reageren, mailen, appen, bellen, etc, etc. Wellicht verlang jij er ook naar om af en toe alle ramen en deuren dicht te maken. Gewoon eens een dag in stilte tot jezelf te komen en te Zijn. Genieten van de edele stilte zonder al dat gepraat. Mindful wandelen in de klooster binnentuin en genieten van schoonheid. In een comfortabele stoel zitten en staren naar een schilderij of monumentale elementen van het kloostergebouw. Alleen of samen mediteren. Alleen of samen met anderen in stilte eten. Kom thuis bij jezelf en neem de rust en stilte van het klooster mee als je na deze dag weer verder op reis gaat.

Programma

 

Het programma ‘De Kracht van Stilte’ is opgezet als een open en dynamisch dagprogramma. Dit betekent dat je zelf de invulling van je stilte-dag bepaalt. Na een informele en gastvrije ontvangst met koffie, thee en iets lekkers volgt een korte inleiding en kennismaking met elkaar. Daarbij gaan we langzaam, rustig en zacht spreken. Vervolgens gaan we samen de edele stilte in. Behoudens de geplande opening, lunchtijd en afsluiting staat het je vrij zelf je stilte vorm te geven. Of je nu kiest voor aandachtig wandelen, zitten, liggen, schrijven, tekenen, mediteren of gewoon te zijn; dat is aan jezelf en de behoefte die jij innerlijk voelt. Er zijn twee leraren aanwezig die je kort tussendoor kunt raadplegen indien nodig.

Resultaat

 
Het is een stilte-dag waarbij behoudens de opening en afsluiting niet gesproken wordt met elkaar, zowel verbaal als non-verbaal. Het is vooral een reis van rust en ontspanning naar binnen.
 
Iedere deelnemer heeft de gelegenheid die dag éen edele vraag stellen aan een van de leraren. Deze wordt persoonlijk en in stilte kort beantwoord. Het is aan jezelf om het antwoord of de boodschap in de loop van de tijd op basis van eigen ervaring en waarheid te beproeven.
Indien je na de stilte-dag behoefte hebt aan verdieping of ontwikkeling ten aanzien van specifieke thema’s zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je individuele, multidisciplinaire begeleiding en/of behandelingen aanvragen. Dit wordt verzorgd vanuit diverse vakdisciplines binnen ons centrum. Deze Guiding® sessies van trainers, bedrijfscoaches, psychologen, therapeuten, artsen, etc. zijn altijd op aanvraag en zijn niet in de cursusprijs van de stilte-dag inbegrepen.
 

Aanmelden
 

Duur
Van 09.00 uur tot 17.00 uur.

Data
Zaterdag 27-01-2018
Zaterdag 23-02-2018
Zaterdag 23-03-2018
Zaterdag 21-04-2018
Zaterdag 26-05-2018
Zaterdag 23-06-2018

Deelnemers
Maximaal 30 plaatsen beschikbaar

Investering
€25,00
Incl: Koffie, thee en water
Excl: Middaglunch (optioneel verkrijgbaar) a €10,-

Profiel trainer

 

Léon Keiren (1964)
Als vader van vijf kinderen geniet ik samen met mijn vrouw Karen van onze levensreis. Ik heb 26 jaar ervaring opgebouwd in de rol van leidinggevende, project manager en (internationaal) trainer/adviseur. Sinds 2001 leid ik een eigen praktijk voor coaching en counseling.
Als oprichter, pionier en creatief ondernemer ervaar ik veel energie, plezier en verbinding in het groeiproces van ons kenniscentrum.
Deze multidisciplinaire groep van bijzondere mensen heeft als doel een voorbeeld te zijn voor het nieuwe leven en werken.
De leerprogramma’s zijn vooral gericht op het begeleiden van de ontwikkeling, groei en welzijn van mens en organisatie.

Naast het ondernemerschap ligt mijn hart in de overdracht van kennis als gids en leraar. Mijn kracht zit daarbij vooral in verbindend leiderschap, communicatie, mind/body training en praktische levensvaardigheden. Ik vind het elke keer weer bijzonder om te zien hoe mens en organisatie tijdens onze begeleiding meer bewust worden en samen groeien.

X