Innerlijk kindwerk

Innerlijk kindwerk is in 2007 in mijn leven gekomen en toen heb ik de eerste stappen gezet op het pad van zelfheling. In 2011 ben ik begonnen om dit ook door te geven aan anderen, meestal in combinatie met Reiki. In 2018 ben ik op reis gegaan en heb workshops gegeven in Bali en in Peru. Vooral Peru stond vol in het teken van het innerlijke kind.

Wat is innerlijk kind werk?
De niet-verwerkte ervaringen van onze jongste jeugd, waarbij niet voldaan is aan onze basisbehoeften, worden opgeslagen als verwondingen in ons systeem. Deze basisbehoeften zijn onder andere liefde, veiligheid en koestering. Als een situatie in het Nu lijkt op een ervaring uit onze jeugd (waar het dus weer gaat om die basisbehoeften), wordt zo’n wond aangeraakt en reageren we dus vanuit onze oude pijn. Tevens hebben we programma’s geïnstalleerd om deze basisbehoeften vervuld te krijgen. Die programma's gebruiken we nog steeds in ons volwassen leven.

Relatie
In de afgelopen jaren heb ik een relatie opgebouwd met mijn innerlijk kind. Als ik een verstorende emotie ervaar in mijn dagelijks leven, bijvoorbeeld boosheid, dan ga ik met mijn innerlijk kind in gesprek. Hij laat mij dan de situatie uit mijn jeugd zien die getriggerd werd. Dan kan ik hem helpen met het verwerken van die emoties. Als alle emoties verwerkt zijn en hij weet dat hij helemaal oké is, dan is de verwonding veranderd in een litteken, zoals een herinnering, maar zonder de pijn.

Geluk
Door het innerlijk kindwerk heb ik ervaren dat mijn gevoel van geluk enorm is toegenomen en dat ik nauwelijks stemmingswisselingen en verstorende emoties meer ervaar. Ditzelfde zie ik gebeuren met mijn cliënten die dit pad nu volgen.

Workshops
Momenteel geef ik Reiki- en innerlijk kind workshops, individueel en in kleine groepen. Daarnaast leid ik ook therapeuten op om innerlijk kindwerk in hun eigen praktijk toe te passen en workshops te geven.
Op 22 juni ben ik van 11.00-15.00 uur te vinden in het Klooster tijdens de open Huis-dag!
Je bent van harte welkom...