Back to Top

Stiltedag -  mini-retraite, een dag voor jezelf

”Do not speak unless it improves upon silence…” (buddhist saying)

 

Waarom

Er is zoveel drukte in de wereld en in ons hoofd. Alles moet sneller en er is een constante druk om zaken gedaan te krijgen. We krijgen steeds meer prikkels en informatie (mailen, appen, bellen, social media etc).

 

Herkenbaar? Wellicht verlang jij er dan ook naar om af en toe alle ramen en deuren dicht te maken. Om gewoon eens een dag in stilte tot jezelf te komen en te Zijn…. Om te genieten van de edele stilte zonder al dat gepraat, mindful te wandelen in de klooster-binnentuin, in een comfortabele stoel te zitten en te staren naar een schilderij of monumentale elementen van het kloostergebouw of gewoon eens lummelen en niets doen. Je kunt de tijd nemen om alleen of samen te mediteren en in stilte te eten.

 

Kom thuis bij jezelf en neem de rust en stilte van het klooster mee als je na deze dag weer verder op reis gaat.

 

Programma

Deze dag is opgezet als een open en dynamisch programma; dit betekent dat je zelf de invulling van je stilte-dag bepaalt…. Wat een luxe 😉

 

Na een informele en gastvrije ontvangst met koffie, thee en iets lekkers volgt een korte inleiding en kennismaking met elkaar. Daarbij gaan we steeds langzamer, rustiger en zachter spreken om vervolgens samen de edele stilte in te gaan. Behoudens de geplande opening, lunchtijd en afsluiting staat het je vrij zelf je stilte vorm te geven. Of je nu kiest voor aandachtig wandelen, zitten, liggen, schrijven, tekenen, lezen, mediteren of gewoon te Zijn; dat is aan jezelf en de behoefte die jij innerlijk voelt. Er zijn twee leraren aanwezig die je tussendoor kunt raadplegen indien nodig.

 

Guiding

Iedere deelnemer heeft de gelegenheid die dag een edele vraag stellen aan één van de leraren. Deze wordt persoonlijk en op zachte toon kort beantwoord. Het is aan jezelf om het antwoord of de boodschap in de loop van de tijd op basis van eigen ervaring en waarheid te beproeven.

 

Indien je na de Stilte-dag behoefte hebt aan verdieping of ontwikkeling ten aanzien van specifieke thema’s zijn er diverse mogelijkheden. Zo kun je individuele, multidisciplinaire begeleiding en/of behandelingen aanvragen. Dit wordt verzorgd vanuit diverse vakdisciplines binnen ons centrum. Deze Guiding® sessies van trainers, bedrijfscoaches, psychologen, therapeuten, artsen, etc. zijn altijd op aanvraag en zijn niet in de cursusprijs van de stilte-dag inbegrepen.

 

Aanmelden

Duur
Van 10.00 uur tot 16.00 uur.

Data

Zondag 27 januari 2019

Zondag 26 mei 2019

Deelnemers
Maximaal 20 plaatsen beschikbaar

Investering
Deze dag is op basis van vrijwillige donatie. Dus afhankelijk van de waarde die deze Stilte-dag voor jou persoonlijk heeft, ben je vrij om in het kader van schenken en ontvangen zelf een passende bijdrage te doen. Koffie, thee, water en fruit (voor de hele dag) en een middaglunch worden verzorgd voor euro 20,- p.p.

Overige informatie
Om 9.30 ontvangst met koffie en thee; we starten om 10.00 uur en ronden af om 16.00 uur. Er zijn matjes, meditatiekussens/bankjes, dekens en stoelen aanwezig. Zorg voor warme sokken en een sjaal als je het snel koud hebt. We gaan ‘s middags een stiltewandeling buiten maken, dus zorg voor geschikte kleding en wandelschoenen.

 

Profiel trainer

 

Léon Keiren (1964)

Ik ben vader van vijf kinderen en geniet van de mooie levensreis die ik samen met mijn vrouw Karen mag maken. 

In de rol van leidinggevende, projectmanager en (internationaal) trainer/adviseur heb ik 26 jaar ervaring opgebouwd bij een grote multinational. Sinds 2001 leid ik ook een eigen praktijk voor coaching en counseling. 

Als oprichter, pionier en creatief ondernemer ervaar ik heel veel energie, plezier en verbinding in het groeiproces van onze netwerkorganisatie. Deze multidisciplinaire groep van bijzondere mensen heeft tot doel om een voorbeeld te zijn voor het nieuwe leven en werken.  De leerprogramma's zijn vooral gericht op het begeleiden van de ontwikkeling, groei en welzijn van mens en organisatie.

Naast het ondernemerschap ligt mijn hart toch vooral in overdracht van kennis als gids en leraar. Mijn kracht en kwaliteiten liggen daarbij vooral op het gebied van verbindend leiderschap, communicatie, mind/body training en praktische levensvaardigheden. Ik vind het elke keer weer heel bijzonder om te zien hoe mensen en organisaties tijdens de begeleiding meer bewust worden en samen groeien. 

Al sinds mijn vroege jeugd ben ik gefascineerd in de eigenschappen en werking van de lichaam-geest structuur en gedreven om bewustzijn te onderzoeken. Dit werd versterkt op volwassen leeftijd door levens- en werkervaringen van groot geluk, succes maar ook diep lijden. Ik wilde dit begrijpen en de gevoelens van onbalans, onrust en onzekerheid kunnen overstijgen. Cognitief onderzocht ik deze fenomenen via bestudering van psychologie, filosofie, wetenschap en oude wijsheid-tradities. Het waren echter vooral de intensieve beoefening en overdracht van diverse yoga- en meditatievormen die resulteerden in een toenemend gevoel van innerlijke vrijheid en ontspanning. Ook mijn persoonlijke spankracht en werkresultaten zijn hierdoor enorm gegroeid. 

Mijn uitdaging zit vooral in het toegankelijk maken van deze kennis en ervaring voor anderen.

De kunst is om een verbinding te maken tussen deze diepere, vaak onbegrepen kennis en de praktische vaardigheden en toepassingen die nodig zijn voor het alledaagse leven en werken van nu. 

Mijn drijfveer als leraar is deze wijsheid over te dragen en een gids te zijn voor andere mensen en organisaties. Daarbij richt ik me vooral op potentieel-ontwikkeling en groei naar een meer succesvolle, ontspannen en vreugdevolle manier van (samen)werken en leven.

X